MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Harita ve Kadastro Mühendisleri Kartal’da Toplandı
Harita ve Kadastro Mühendisleri Kartal’da Toplandı

İstanbul Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nın Kartal, Pendik, Maltepe ve Tuzla Bölgesinde çalışan  Mühendislerin bir araya gelmesini sağmak için düzenlediği toplantı Kartal Belediyesi Ekoloji Eğitim Çadırı’nda düzenlendi. Toplantıda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kartal İlçe Temsilcisi Ali Apaydın haritacılık sektörü ve odanın bu güne kadar geçirdiği süreç hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu ve bölgede çalışan üyeleri oda çalışmalarına katılmaya, odaya sahip çıkmaya çağırdı. Toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Dr. Turgut Mermertaş da katıldı

 

 

Kartal Ekolojik Eğitim Çadırı’nda yapılan toplantıda ilk sözü Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Kartal İlçe Temsilcisi Ali Apaydın aldı. Konuşmasında haritacılık sektörü ile ilgili güncel sorunları paylaşan ve odanın geçirdiği süreçler hakkına bilgilendirme yapan Apaydın,  “Kartal, Pendik, Maltepe ve Tuzla bölgelerinde çalışan meslektaşlarımızı oda çalışmalarına katılmaya ve odamıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.

 

 

Toplantıda daha sonra söz alan İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, son dönemlerde Arap Baharı diye adlandırılan süreç ile başlayan ve bugün Suriye’de Kobani’de yaşanan olaylar karşısında içinde harita mühendislerinin de yaşananlara sessiz kalmaması gerektiğini belirti. Torba yasalarla meslek odaları üzerinde oluşturulmaya çalışılan baskılara karşı tüm oda bileşenlerinin birlikte karşı durması gerekliliğini söyleyen Yıldırım’ın ardından İstanbul Şube Sekreteri Evrim Savaş,  23. Dönem Yönetim Kurulunun bu güne kadar geçen süreç içerisinde gerçekleştirdiği etkinlikler konusunda bir sunum yaptı.

 

 

İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, Sosyal Güvenlik Kurumu ile TMMOB arasında imzalanan  -mühendis en az ücret protokolü- hakkında bilgi verirken, mühendislere verilecek ücretler konusunda hem kamuda çalışan meslektaşlar, hem serbest çalışan meslektaşlar, hem de ücretli çalışan meslektaşların bu protokolün uygulanmasında özen göstermesi gerekliliğini belirtti. Yapılan harita işlemlerinde özel sektör çalışanı üyelerin odanın en az ücret tarifesine uygun olarak yapmasının birçok yerde şikâyet konusu olan yüksek kırımlı işlerin önüne geçme konusunda önemli olduğu vurgulandı.

 

 

Toplantıda meslek odaları konusunda en büyük sorunlardan birisinin mesleki etik olduğu vurgulanırken, oda çalışmaları ve üniversite eğitimi sürecinde bu konuya daha çok değinilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca oda tarafından üyelere Endüstriyel Ölçmeler, CBS gibi konularda eğitim verilmesi talep edildi. Üyeler Anadolu yakasında da bir şube mekânının olması ya da etkinliklerin bu bölgelerde yapılmasının katılımı arttıracağını vurguladı.

 

 

Toplantının sonunda söz alan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kartal İlçe Temsilcisi Ali Apaydın, 2006 yılında yapılan üye toplantısında benzer sorunların bulunduğu geçen sekiz seneye rağmen birçok sorunun aynı şekilde devam ettiğini belirtti. Katılımın yetersizliği konusunda toplantı formatının belki değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kamu çalışanları, serbest çalışanlar ve ücretli çalışanların ayrı toplantılar yapılmasının katılımı arttırabileceğini belirtti.

 

 

Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda yapılan toplantıya katılanlar Kartal Belediyesi başta olmak üzere emeği geçen Kartal Belediyesi Aşçılık Okulu ve Kadın Emeğini Güçlendirme Derneği’ne teşekkür etti.

📆 18 Ekim 2014 Cumartesi 11:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR