MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » GÜRER” BİLGİ İLE KÜLTÜR İLE SANAT İLE BULUŞAN TOPLUMLAR BAŞARIYA ERER”
GÜRER” BİLGİ İLE KÜLTÜR İLE SANAT İLE BULUŞAN TOPLUMLAR BAŞARIYA ERER”

KARTAL YAKACIK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEDYA OKURYAZARLIĞI VE KİTAPLA BARIŞMA SÖYLEŞİSİ YAPILDI.

 

 

Kartal Belediyesi ile Kırıntı Dergisi işbirliği sonucu gerçekleştirilen Medya Okuryazarlığı Ve Kitapla Barışma Söyleşisi Kartal Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı  Ömer Fethi Gürer, Okul Müdürü Ahmet Ufuk Uçar’ında katıldığı etkinlikte sosyal medya bağımlılığı ve kitap okuma önemi anlatıldı. Açılış Konuşmasını Yapan Okul Müdürü Ahmet Ufuk Uçar, okumanın önemi üzerinde durdu ve etkinliğin yararlı olmasını diledi.

 

Kartal Belediye Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de etkinliğin okumaya olan ilginin artması için Kartal’da liselerde bir süredir sürdürülen bir çalışma olduğunu belirtti. Atatürk’ün 3997 kitap okuduğunu bilgi ile kültür ile sanat ile buluşarak onların sonucunda ülkemiz için en iyi rejim olan Cumhuriyet ve Demokrasi de karar kıldığını belirtti. Gürer, Kartal Belediyesi’nin projelerinden örnekler verdi. Kartal Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan projeleri okumalarını ve öneriler geliştirmelerini isteyen Gürer, Kartal Belediyesi Büyük Ada Sosyal Tesisleri ile Kapadokya tesislerinin Kartallılara ve öğrencilere açık olduğunu ifade etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.  Altınok Öz döneminde deprem dönüşümü ile ilgili yapılan çalışmalar sonunda 18 bin kişinin olası depremden kurtarıldığını anlatan Gürer kadın girişimcileri desteklediklerini, Kadın ürünleri pazarını açtıklarını, Engelliler Üretim Atölyesi’nde engelliler için yapılan çalışmalarında görülmesi gereken bir uğraş olduğunu vurguladı.

 

 

Çevre ile ilgili çalışmalardan örnekler veren ve geleceğin daha güzel olması için geri dönüşen atıkların toplanmasında öğrencilerin desteğini isteyen Gürer, pil, elektronik eşya, atık yağ ve lastikleri geri topladıklarını kırmızı solucan projesi ile ödül aldıklarını bu proje ile geri dönüşüm yanında toprağın verimini artıran  gübre elde edildiğini belirtti. Kültür ve sanat etkinlikleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ömer Fethi Gürer sinema tiyatro atölyelerinden söz etti ve kültürel faaliyetlere ücretsiz katılabileceğini anlattı. Okumanın önemine değinen Gürer bilgi ile kültür ile sanat ile buluşan toplumlar başarıya erer, sizlerde yaşama böyle bakarak hazırlandığınıza inanıyorum dedi. Konuşmacı Ferhat Özgen’de kitabın ve okumanın önemine değinerek, sosyal medya bağımlılığının giderek toplumun düşünce yapısını esir aldığını vurguladı. Okumanın önemi ve ülkemizdeki okuma oranları ile okuma üzerine yapılan çalışmaları özetledi. İlk tabletten başlayarak günümüze değin okumanın önemi üzerinde durdu. Önemli isimlerin sözleri ile okuma konusunu irdeleyen Özgen, “herkesin okuyacağı bir kitap var daha çok kitap okumalıyız” dedi.  45 dakika süren sunumunda öğrencileri kitap okumaya çağırdı.

 

 

OKULUN GEÇMİŞİ

Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1984-1985 Öğretim Yılına Elektrik – Tesviye – Kimya Bölümlerinde 200 Öğrenci ile Eğitim ve Öğretime açıldı. 1985-1986 Öğretim Yılında ise Ağaç işleri ve metal işleri Bölümlerinin de açılması ile beş bölüme ulaştı. 1986-1987 Öğretim Yılında İlk mezunlarını verdi. 1987 yılında Okulda Teknik Lise (Kimya Bölümü) açıldı. 1989-1990 Öğretim yılında Teknik Lise Makine Bölümü, öğretime başladı.  1992-1993 Öğretim yılında Teknik Lise Bilgisayar Bölümü, öğretime başladı. 1992-1993 Öğretim yılında ise Endüstriyel Okullar Projesi kapsamında İklimlendirme – soğutma Bölümü öğretime açıldı. Elektrik ve Elektronik Bölümleri de End. Okullar projesi desteklidir. Okul şu anda Elektronik, Elektrik, Metal, Tesviye, Kimya, Mobilya ve Dekorasyon, Bilgisayar, İklimlendirme – Soğutma Bölümleri ile öğretime sürdürmektedir. 1990-1991 Öğretim yılında başlatılan döner sermaye çalışmaları Mobilya Dekorasyon ve Metal işleri atölyelerinde yoğun olarak devam etmektedir. 1997-1998 Öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi Elektrik Bölümü açılmıştır.
Okul 2014-2015 Öğretim yılında itibaren  Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 132 öğretmen ve 1678 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam etmektedir

Etiketler:
📆 26 Mayıs 2015 Salı 14:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR