MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » GÜNEY DOĞU’DA YAĞLI GÜREŞ HEYECANI YAŞANDI
GÜNEY DOĞU’DA YAĞLI GÜREŞ HEYECANI YAŞANDI

 

ÜST DÜZEYDE KATILIM OLAN GÜREŞLER KIRAN KIRANA GEÇTİ

Kırkpınar’dan Gürpınar’a Güreş Festivali sona erdi

 

VAN – Van’ın Gürpınar ilçesinde yapılan “Kırkpınar’dan Gürpınar’a Güreş Festivali”, renkli görüntülerle son buldu. AK  Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Van Valisi ve Van Büyük  Şehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Gürpınar Kaymakamı ve Gürpınar Belediyesi Başkan Vekili Osman Doğramacı, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aydın, Spor Daire Başkanı Selçuk Çebi, yağlı Güreşten sorumlu As Başkan Mehmet Ayan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği Başkanı Zekai Kafaoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu ONUR ve Basın Kurulu üyesi Fethi SATICI, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Türkiye Güreş Federasyonu  Marmara   Temsilcisi Raşit ATAŞ, Kırkpınar Başpehlivanları Recep Kara,   Orhan Okulu, İsmail Balaban ve Turan Balaban, Ali Gökçen, Ertuğrul Dağdelen. Ahmet Kavakçı, Demir adam Abdullah Güngör, Balıkesir büyükşehir Belediyesi Güreş Kulübü güreşçilerinin yanı sıra Cazgır Osman, Bayram Ali Dede, Emin Ger, Salih Bozan gibi tecrübeli cazgırlar katıldı.Edirne Kırkpınar Güreşlerinin Davul-Zurna ekibinin renklendirdiği yağlı güreşler kıran kırana geçti.

BİRER KONUŞMA YAPTILAR

Bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan güreşlerde birer konuşma yapan AK parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Van Valisi Murat ZOROĞLU,Gürpınar Kaymakamı  Osman Doğramacı, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aydın, Yağlı Güreşten sorumlu As Başkan Mehmet Ayan KIRKPINAR’ dan GÜRPINAR’a projesinin çok önemli ve çok anlamlı bir  kardeşlik ve spor projesi olduğunun altını çizdiler.

ADETA NEFES KESTİ

Yoğun ilginin olduğu güreş müsabakalarında başpehlivanların çekişmeleri nefes kesti. Müsabakalar sonunda Faruk Akkoyun ve İsmail Balaban finale kaldı. Final müsabakasını İsmail Balaban kazanırken, ödül töreni öncesi Gürpınar ve Van’ın simgelerinden olan Norduz koyunu güzellik yarışması da yapıldı. Norduz koyununun endemik bir tür olduğunu belirten Gürpınar Kaymakamı ve Gürpınar Belediyesi Başkan Vekili Osman Doğramacı, “Van kedisi neyse Norduz koyunu da odur. Biz Norduz koyununu hem tür anlamında hem de gastronomi alanında tanıtacağız” dedi.

NORDUZ KOYUNU ANITILDI

Van kedisi gibi sadece Van’da yetişen ve  iklim nedeniyle Van’da üreyen ve yaşayan NORDUZ koyunu Van dışından gelen konuklara tanıtıldı. Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı Kırkpınar  Ağası ve İş adamı Seyfettin Selim’e yarışmada dereceye giren Bir Nortuz koyunu hediye etti. Seyfettin Selim(de Nortuz  koyununu   Van Ziraat Odasını bağışladı.

PLEKET SUNUMU YAPILDI

Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aydın’a, Balıkesir büyük şehir ve yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği Başkanı Zekai Kafaoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan<7a, Türkiye Güreş Federasyonu ONUR KURULU ve BASIN KURULU üyesi Fethi SATICI’ ye ve Kırkpınar’ın Altın kemerli Ağası Seyfettin SELİM’e  KIRKPINAR’ dan GÜRPINAR’a projesine olan katkı ve  desteklerinden dolayı birer TEŞEKKÜR Plaketi sundu.

Bu arada gerçekleştirilen en güzel Norduz koyunu ödül töreni yapıldı. Güreş müsabakalarının ardından Kırkpınar’dan Gürpınar’a Güreş Festivalinde birinci olan İsmail Balaban’ın da ödülünü almasından sonra festival son buldu.

4 Ek

 

 

YanıtlaTümünü yanıtlaYönlendir
📆 06 Ekim 2018 Cumartesi 23:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR