MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » Gençlere Sosyal Girişimcilik Eğitimi
Gençlere Sosyal Girişimcilik Eğitimi

Özellikle gençler arasında yeni sosyal girişimcilerin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Pendik Belediyesinin koordinatörlüğünde sürdürülen YouSee Projesi (Genç Girişimcilerle Genç Sosyal Girişimler Projesi),  Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde gençlere tanıtıldı.

 

Pendik Belediyesinin koordinatörlüğünde Çek Cumhuriyeti, Fransa ve Almanya’nın işbirliğiyle 4 ülkenin gençlerinin sosyal girişimcilik becerilerini artırmayı hedefleyen Young Social Enterprises With Young Entrepreneurs (YouSee) / Genç Girişimcilerle Genç Sosyal Girişimler Projesi, 2 yıldan beri yürütülüyor. Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen YouSee Projesi kapsamında yeni sosyal girişimlerin geliştirilmesine ve mevcut  sosyal girişimlerin kurumsal ve finansal kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapıldı.

Gençler bilgilendirildi

Proje kapsamanda Pendik Belediyesi ve Okan Üniversitesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde sunum yapıldı. Toplantıda yapılan çalışmalar değerlendirilerek gençlere sosyal girişimcilik eğitimi verildi.

Sosyal fayda sağlarken finansmanı da sağlanıyor 

Proje çalışmalarında yer alan Okan Üniversitesi Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ezgi Yıldırım Saatçi, yeni gelişen bir kavram olan sosyal girişimciliğin dünyada fark yarattığını ve giderek yaygınlaştığını belirtti. Örnek olarak Nobel Barış Ödüllü Bangladeşli Ekonomi Profesörü Muhammed Yunus’un geliştirdiği Sosyal Bankacılık Modelini anlatan Saatçi, sosyal fayda sağlamayı amaçlayan sosyal girişimcilerin aynı zamanda kâr da elde ederek çalışmaların finansmanını ve sürekliliğini sağladıklarını söyledi.  Sosyal girişimciliğin sosyal sorumlulukla karıştırılmaması gerektiğini belirten Araştırma Görevlisi Seda Celep de yaptığı sunumda  üç ülkeyle ortak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Proje kapsamında neler yapıldı?

2 yıl süreyle gerçekleştirilen proje kapsamında anket çalışmaları yapıldı. Ortak kurumların işbirliğiyle genç sosyal girişimciler ve bu alanda eğitmenler yetiştirmek için akademik düzeyde kitap ve yayınlar hazırlandı ve 4 ülkede adaylara eğitimler verildi. Ayrıca online platform kurularak dört ülkeden bilgiye ulaşmak isteyen tüm gençlere fırsat eşitliği sağlandı. Pendik Belediyesi ve Okan Üniversitesi temsilcileri tarafından yapılan sunumlarda Erasmus+ Programları, sosyal girişimcilik kavramları ve YouSee Projesi hakkında gençlere ve gençlik alanında çalışan profesyonellere bilgi verildi.


07 Ağustos 2017

 

📆 17 Ağustos 2017 Perşembe 13:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR