MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » GELECEK NESİLLERE ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ
GELECEK NESİLLERE ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİ

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde çevre bilinciyle sürdürdüğü eğitim çalışmalarına devam ediyor. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçedeki okullarda çevre ve geri dönüşüm konusunda  eğitimlerini sürdürüyor.

 

 

Hasanpaşa İlköğretim Okulu ve Cevizli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere ve öğretmenlere çevre bilinci ile ilgili eğitim veren Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü personeli gelecek nesillerin çevreye daha duyarlı olmaları nedeniyle eğitimlerin devam edeceğini vurguladı.

 

Kırmızı solucan gübresi üretim projesi öğrencilerin ilgi odağı oldu

 

Eğitimler kapsamında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün çevre ve geri dönüşüm konusundaki hassasiyetiyle ilçe genelinde iki yıl önce başlattığı “Kırmızı Solucan Gübresi Üretim Projesi” de öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Dünyayı tarımsal kirlilikten korumak ve kimyasal gübreye alternatif olarak Kartal Belediyesi tarafından ilçede uygulanmaya konan solucan gübresi üretme projesi detayları ile barkovizyon eşliğinde anlatıldı. Solucan gübresi üretimi, kırmızı Kaliforniya solucanının faydaları, solucan gübresinin evde nasıl üretileceği, gübrelerin bahçe ve saksılarda nasıl kullanılması gerektiği gibi konular öğrencilere örnekleriyle açıklandı.

 

Kartal’da çevreye yönelik projelere imza atan ve toprağın veriminin önemine vurgu yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Hedefimiz ilçe genelindeki park ve bahçeler için daha çok solucan gübresi üretmek ve bu projeye tüm halkımızı dahil etmek. Projenin uygulanabilirliğini arttırmak. Özellikle pazardaki sebze ve meyve atıklarının değerlendirilmesi açısından bu uygulamaya çok önem veriyoruz ve destekliyoruz. Çocuklarımızın da bu bilinç ile yetişmesi için onlara verdiğimiz eğitimlerimizle çevreci bir gelecek nesil yetiştiriyoruz.” dedi.

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçede iki yıldır yürütülen “Kırmızı Solucan Gübresi Üretim Projesi” Marmara Belediyeler Birliği Çevre Yönetim Merkezi tarafından da plaket almıştı.

 

Kırmızı solucan gübresi üretimi

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında, sebze ve meyve atıkları toplanarak, kırmızı Kaliforniya solucanları yardımıyla yüksek verimli gübreye dönüştürme işlemi gerçekleştiriliyor. İlçede vatandaşlara hem ücretsiz kırmızı solucan veriyor, hem de parklarda, bahçelerde gübre olarak solucan gübresi kullanılıyor. Üretilen solucan gübrelerinin bahçelerde ve saksılarda kullanılması ile hem katkılı gübre kullanımının önüne geçilmiş oluyor, hem de okullardan, evlerden ve pazarlardan açığa çıkan organik atıkların miktarı azalarak maliyetlerde tasarruf ediliyor. Özel olarak yetiştirilen solucanlar, yedikleri kadar gübre üretiyor.

📆 25 Kasım 2014 Salı 17:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR