MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 80. YILDÖNÜMÜNDE İSTANBUL’DA ANILDI
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, VEFATININ 80. YILDÖNÜMÜNDE İSTANBUL’DA ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde Taksim Meydanı’nda ve CRR’de düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için, ebediyete intikalinin 80. yıldönümü olan 10 Kasım’da Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda anma töreni düzenlendi.

Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Birinci Ordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever ile askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Anıta çelenklerin sunulmasının ardından, saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalmaya başlamasıyla saygı duruşu gerçekleştirildi. Tören İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Cemal Resit Rey Konser (CRR) Salonu’nda düzenlenen anma töreni de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü’nce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisinin sunulduğu törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına İstanbul Erkek Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Gündüz, günün anlamını anlan bir konuşma gerçekleştirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri adına da 1. Ordu Komutanlığı’ndan Topçu Albay Mehmet Ali Yalgın da günün önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törende; şiir yarışmasında 1. olan Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu öğrencisi Ömer Levent Çetin, “Ölmedin Ölümsüzleştin” adlı şiirini okudu. Kompozisyon yarışmasında 1. olan Bahçelievler Mimar Sinan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Pulat da “Türkiye’de Hüzün ve Kararlılığın Yaprağı 10 Kasım” adlı kompozisyonu okudu.

📆 10 Kasım 2018 Cumartesi 16:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR