MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Galata Mevlevihanesi’nde Şeb-i Arus
Galata Mevlevihanesi’nde Şeb-i Arus

Hoşgörü okyanusu Hz. Mevlana vefatının 745. yıldönümü münasebetiyle Galata Mevlevihanesi’nde düzenlenen programla anıldı. Programda konuşan Başkan Demircan, “Mevlana, beden kafesini terk edeli 745 yıl oldu. Buna rağmen onun nefesi, ‘Ne olursan ol, gel’ daveti dün söylenmiş kadar taze, dün söylenmiş kadar dipdiri.” dedi.

Büyük İslam âlimi ve mutasavvıf Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî Hazretleri, 745. Vuslat yıldönümünde Beyoğlu’nda düzenlenen özel programla anıldı. Beyoğlu Belediyesi tarafından Galata Mevlevihanesi’nde gerçekleştirilen Şeb-i Arus programı tekke pilavı ikramı ile başladı. İkramın ardından özel olarak düzenlenen Sema Mukabelesi katılımcıların büyük beğenisini topladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; farklı dinlere mensup cemaat liderleri ve konsolosların yanı sıra iş, sanat, spor ve medya camiasından çok sayıda davetli katıldı.

‘NE OLURSAN OL, GEL’ DAVETİ DÜN SÖYLENMİŞ KADAR TAZE

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan programda yaptığı açılış konuşmasında “Gönüller Sultanı Hazreti Mevlana’yı vefatının 745. sene-i devriyesinde yâd ediyoruz. Mevlana, beden kafesini terk edeli 745 yıl oldu. Buna rağmen onun nefesi, ‘Ne olursan ol, gel’ daveti dün söylenmiş kadar taze, dün söylenmiş kadar dipdiri. Milyonlarca insan,  O’nun eserleriyle kendine gitmeye, hakikati aramaya, bulmaya gayret ediyor. İlahi ışığın peşinde adeta bir pervane gibi dönüyor. Bizler de bu davete icabet ederek Galata Mevlevihanesi’nde buluştuk.” dedi.

HEPİMİZİN ALNINDAKİ VAHDET MÜHRÜ BİR

Başkan Demircan, “Beyoğlu Galata Mevlevihanesi, asırlar boyunca bütün insanlığı sevgiye, merhamete ve kendimize gelmeye davet etti. Yüzyıllarca Mevlana’nın kandili burada yandı. Burası umut dergahıdır.  Hazreti Mevlana da ne olursan ol gel, derken gidilmesi gereken menzilin her şeyden önce İnsanın kendi olduğunu imâ eder. İnsan kendine vardığında, İlahi hikmet kalbine iner. Bir Müslümanın, bir Hristiyanın, bir Musevinin, bir ateşperestin yatacağı toprak da bir, içtiğimiz su, ikiye böldüğümüz ekmek, hepimizin alnındaki vahdet mührü de bir! Bu zarif buluşma; Mevlana’yı daha iyi anlamaya, davetine icabet etmeye ve en çok da kendimize gitmeye vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİĞE ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ İSİM KATILDI

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye; Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Sanatçı Orhan Gencebay, Arjantin Başkonsolosu Martin Laffourge, Brezilya Başkonsolosu Paulo Roberto França, Fas Başkonsolosu Mhamed Ifrıquine, Hırvatistan Başkonsolosu Vesna Fabris, İtalya Başkonsolosu Elena Sgarbi, Romanya Başkonsolosu Adriana Ciamba , Meksika Başkonsolosu Julio Cesar Escobedo Flores, İtalyan Kültür Merkezi Müdürü Gianni Vinciguerra, Romen Kültür Merkezi Müdürü Nadia Tunsu ve Amerika Başkonsolosluğu’ndan Konsolos Yardımcısı Esther Joe’nin yanı sıra iş, sanat, spor ve medya camiasından çok sayıda davetli katıldı.

📆 15 Aralık 2018 Cumartesi 23:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR