MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet » FUAT ONBAŞILI,KARTAL GÖKHAN YÜKSEL’LE İYİ OLACAK
FUAT ONBAŞILI,KARTAL GÖKHAN YÜKSEL’LE İYİ OLACAK

İYİ Parti 27. dönem 1.Bölge Milletvekili Adayı ve 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti Kartal Seçim Koordinasyon Başkan’ı Fuat Onbaşılı ile yaklaşan yerel seçimleri konuştuk…


*FUAT ONBAŞILIYI TANIYABİLİRMİYİZ


1979 Kayseri doğumluyum,İstanbula 1996 senesinde geldim.7 yıldırda Kartal’da oturuyorum. Elektrik Elektrik Elektornik mühendisiyim ve iş güvenliği üzerine Yıldız Teknik Üniveristesinde yüksek lisans yaptım.Ticaret Üniversitesinde doktoromu yapmış bir akedemisyenim aynı zamanda.
Evliyim ve iki çocuk babasıyım.Mühendislik ve danışmalık yaptığım firmamım yanısıra hizmet sektörü üzerine yeni devarldığım iki firma sahibiyim.

*NEDEN İYİ PARTİ
Türkiye’nin gidişatından memnun olmayan biri olarak,çocuklarının geleceğinden kaygı duyan bir baba olarak ve daha önce hiç siyasetle ilgilenmemiş biri olarak benimde bir şeyler yapmam gerektiğini, sadece oturduğumuz yerden eleştİri yaparak hiç bir şey olamayacağını görmüştüm.
7 Haziran seçimlerinden öncede aynı kanaatle yola çıkmıştım,CHP’nin İl Başkanlığında Oğuz Kağan Salıcının İl Başkan’ı olduğu dönemde ,Gülizar Emecan’ın Başkan Yardımcısı olduğu dönemde kısa bir siyasi deneyimim oldu.
Sonra Murat Karayalçın’ın İl Başkan’ı olması ile o komisyonlar dağıldı ve ben mücadeleme başlayamamış oldum.

İyi bir muhalifim, İyi Partinin kurulma aşamalarında takip ettim, Vizyonunun, yola çıkış amacını ve Ülke için yapmak istediklerini takip ettim, Genel başkanımızın konuşmaları ve duruşu hoşuma gittiği için İyi Partide siyaset yapmaya karar verdim.
İyi Parti Kartal İlçe Başkanlığının kurucu üyelerindenim.Kartal’da kurmuş olduğumuz ilçemizde siyasi mücadeleme başladım, daha önce her hangi bir partiye siyasi üyeliğim yoktur.


*İYİ PARTİ İTTİFAK YAPMALIMIYDI VE CHP’SİNE KATKILARI NE OLACAK ?
Biz İttifakı Genel seçimde yaptık, aslında biz İyi Parti olarak ittifak kelimesini kullanmıyoruz ve biz buna iş birliği diyoruz.
Türkiye biliyorsunuz önce bir referandun, bir anayasa değişikliği ve daha sonrada yapılmış bir genel seçim sonucunda iki kutuplu bir yapıya , rejim değişikliği diye adlandırılmış bir yapıya geçti.
Genel seçim biliyorsunuz dört yıl sonra ve ozamana kadar bu değişimin yapısı oluşturulacak, yani bizim istediğimiz parlementer sisteme dönme şansı azalmış olacak ve Devlet o şekilde yapılanacak , bu da hergeçen günde aksi bir yapı oluşturmuş olacak ve bizlerde bu yapının bir parçası olmak durumunda kalacağız.
Önümüzde yerel bir seçim var bizim amacımız bu iş birliğini neden yapıyoruz,neden Türkiye’yi kendisine bir sevda olarak kabul etmiş insanlar bir araya geliyoruz.
Bu yerel seçimde bunları anlatacağız seçmenlere.Cumhur ittifakı içerisinde olanlar ittifakı başka anlıyor biz başka anlıyoruz, onları zayıflatmak için İstanbul’u,İzmir’i ve Ankarayı almak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmalıyız da.
Bir genel seçimi zorlamak ve iyi sonuçlar almak Parlamenter sisteme geri dönüşü daha kolaylaştıracak ve bu düşünceyle bu yerel seçimlerde CHP ile bir iş birliği yapmaya karar verdik.

  • İYİ PARTİ İKTİDAR OLURSA PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNÜLEBİLECEK DİYEBİLİRMİYİZ?
    Tabiki biz parlementer sistemi iddamızı hiç kaybetmedik,zaten Türkiye’ye de bunun uygun olduğunu düşünüyoruz, çünkü bu sistemin devamı bir eyalet sistemi gibi gözüküyor.
    Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruluş felsefesinine aykırı oluşumların olacağından endişe duyuyoruz,devamının daha karanlık olduğunu düşünüyoruz bu yüzden en uygun olanı demokrasininde gereği olan ve toplumdakilerin, kurumların kendini ifade edebildiği, seçim barajının daha aşağı çekildiği ,temsiide adaletin sağlandığı çogulcu bir yapıya geçmek istiyoruz…

  • *KARTAL’A GELİRSEK SEÇİM ÇALIŞMALARINIZI NASIL BERABER SÜRDÜRECEKSİNİZ VE SİZDE PROJE SUNACAKMISINIZ BU ÇALIŞMALARDA
    İş birliğinde beraber çalıltığımız CHP’sinin adayı gökhan Yüksel CHP’nin adayı olduğu gibi İyi Partininde adayıdır.
    Kendisine bir konuda teşekkür etmek istiyorum, konuşmalarını dinledim çok kez ve şunu gördüm kendisi seçim çalışmaları yaptığı konuşmasında kesinlikle ve kesinlikle Kartal’a hizmetten bahsediyor , partiler üstü kalıyor ve hiç bir partiden bahsetmiyor , rakip partileri de kötülemiyor.
    Tabi ki bizimde projelerimiz var,Meclis üyelerimiz projelerimiz üzerine çalışıyorlar, proje birimlerimiz, kampanya birimlerimiz çalışıyor ve Gökhan Başkanımızın kendisine sunuyoruz.
    Mümkün olduğu kadar sahada talepleri dinlemesini sağlıyoruz,bizim tabanımızın da kendisine taleplerini iletmesi için her türlü imkanı yaratıp kedisini seçmenle buluşturuyoruz.
  • BELEDİYE KAZANILDIĞI TAKDİRDE BAŞKAN YARDIMCILIĞI TALEBİNİZ OLACAK MI, YADA VAR MI?
    Öncelikle şunu belirteyim, bizler partimizin iki Genel başkanı bir iradeyi ortaya koydular,ben pazarlık demeyi sevmiyorum çoğu kişi bu görüşmelere pazarlık diyor ama,biz metod ortaya koyup birşeyleri oturtmaya çalışıyoruz diyelim buna. Benimde koordinasyon başkanlığını üstlenmemin sebebi de budur, bu düzeni çalışmak. Genel Başkanlar herhangi altta bir talep oluşmadan üstte bir irade ortaya koydular ve Kartal için bir işbirliği içine girdik.
    Alt detaylar bu sürec içerisinde iki ilçe başkanlığı arasında görüşüldü, aday sıralamaları konusunda fikir birliğine varıldı fakat görüşmeler hala devam ediyor ve biz hiç bir şarta bağlamadan bir iş birliği içerisindeyiz.
    Derdimiz Türkiye öncelik olarak bunu aldık ve bu düşünceyle Kartal’da tekrardan iktidar olacağımızı biliyoruz.

  • *GÖKHAN YÜKSEL KAZANIRSA NİYE KAZANACAK
    Sahada onunla beraber çalışmalara katılıyorum ve şunu görüyorum, denildiğinin aksine genç olması olumsuz karşılanmıyor özellikle kadın seçmenlerimizden annelerden, ablalardan çok sevgi seli görüyor.
    Gökhan Başkanım birde şaibesi olmayan, tertemiz bir insan, genç yaşına rağmen hem siyasi hemde Belediyecilik anlamında da tecrübeye sahip bir insan.
    Ben inanıyorumki, bizlerinde desteğiyle Gökhan Başkanım bu seçimi kazanacak ve Kartal Belediyesi bir dönem daha bizlerin olacak.
    Ben bir de şuna değinmek istiyorum, Cumhur İttifakının başarılı olacağına inanmıyorum ve bu seçimlerde tüm ülke genelinde oy oranlarında düşüş olacağına inanıyorum ve bu seçimlerden sonra Ak partide kopmalar başlayacagına inanıyorum.
    Bizler uyum içerisinde her iki parti olarak seçim çalışmalarımızı kesmeden , gece gündüz demeden Kartal’da Gökhan Yüksel’i, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu iktidar yapacağız…

Sayın Onbaşılı size bizlere bu söyleşi imkanını sunduğunuz için teşekkür ederiz.
Roportaj: Murat Karaca

Galeri
📆 05 Mart 2019 Salı 11:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR