MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Fehim Hava: Şehri emin olacağız
Fehim Hava: Şehri emin olacağız

Saadet Partisi Kartal Belediye Başkan Adayı Fehim Hava Kent34’e açıklamalar yaptı.

Türkiye’de açıklanan ilk belediye başkan adaylarının Saadet Partisi’nde olduğunu ve İstanbul’da da 9 ilk adaydan biri olduğunu söyleyen Hava, “Fehim Hava olarak Kartal’da en az haftada bir gün çıkacağız sokağa halkımızın içinde gezeceğiz. Halkımız belediye başkanına ulaşamadı olmayacak. Halkımızın sorunları belediye başkanına ulaşamadı olmayacak. Halkımız belediyede işini halledebilmesi için dayıya, amcaya ihtiyaç asla duymayacak. Belediye başkanının kapısını inşallah halkımıza açacağız. Biz emanetçiyiz, şehri emin olmamız lazım. Emin insan olacağız ki halkımız bize güvensin” dedi.


9 Ocak’ta sokağa çıkarak seçim çalışmaları yapmaya başladıklarını söyleyen Hava, “Birinci ayın 9’unda Saadet Partisi belediye başkan adaylarını açıkladı. Türkiye’de belki belediye başkan adaylarını ilk açıklayan siyasi partidir. Türkiye’de kendi belediye başkan adayları ile 1389 belediye başkanı adayı ile bütün il, ilçe ve beldelerde kendi adayı ile seçime giden tek siyasi partidir. Hamdolsun mevlaya ilçe başkanları görevinden geldiğimiz için temayül çalışmalarımızı ilçedeki mevcut üyelerimizin, halkımıza neticede il, genel merkez istişare sonucu açıklanan ilk belediye başkan adayları İstanbul’da 9 tane açıklandı. Onlardan bir tanesi bendeniz. Birinci ayın 9’unda saat 15:20’de İstanbul’da araziye çıkan ilk belediye başkan adayıyız.  Belki Türkiye’de de ilk olmamız çok yüksek.  Birinci ayın 9’u itibariyle bugüne gelelim yaklaşık 2 aydır arazideyiz. Yoğun bir tempomuz var. Sabahın erken saatlerinde sokağa çıkıyoruz, gece geç saatlerde eve dönüyoruz. Birkaç saatlik uykuyla günlerimiz yoğun ve bereketli geçiyor. Çok güzel dönüşler alıyoruz. Halkımızla iç içe geldiğimizde milletvekili aday adaylık sürecinde gördüğümüz kesinlikle bir kutuplaşma vardı. İnsanlara kendinizi, derdinizi anlatamıyordunuz. Bunları anlatmaktan öte projelerinizi anlatamıyordunuz. En büyük probleminiz nedir diye anlatamıyordunuz. Çünkü insanlara öyle algı yüklemesi yapıldı ki siz o konuya gelemeden diyalog bitiyordu.  Bu süreçte o sıkıntılı durum ortadan kalktı, insanlarımız bizi kucaklıyor” dedi.

“Kapıyı ardına kadar açtılar”

Seçim çalışmaları kapsamında iyi dönüşler aldıkları söyleyen Hava bir anısını paylaşarak şunları söyledi: “Gece geç saatlerde bir kahvehaneye gittik, yağmurda yağıyordu. İçerisi de bayağı bir kalabalıktı, bir adam kapıyı açtı dedi ki ‘Hangi parti’ Saadet Partisi dedik. Adam kapıyı ardına kadar açtı ve ‘Buyurun. Burası sizin olduğunuz farz edin. Burası işsizler kulübünün olduğu bir mecra. Buradaki insanların %70’den fazlası bu acıyı yaşıyor. Ne yazık ki geçmişte sizi dinlemedik, geçmişte size itibar etmedik ve söylediklerinizi de siyasi rant amaçlı olduğunu düşündük. Geldiğimiz nokta şuydu Türkiye’yi düşünen, Türk insanını düşünen, Türkiye’yi bir adım öteye taşımak isteyen siyasi partisiniz. Biz genel merkezimiz adına sizlerden özür diliyoruz’ diyen vatandaşlarla karşılaşıyorduk. Biz insanlar bize böyle şeyler söylemesini beklemiyoruz ama en azından insanlara derdimizi, projelerimizi anlatabilelim. Türkiye’de en büyük sorunun kutuplaşma olduğunu anlatabilelim. Türkiye’de kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu anlatabilelim. Türkiye’de en büyük sorunun üretimsizlik olduğunu anlatabilelim. Bir noktaya kadar gidiyorduk ve orada kalıyorduk ama şimdi o süreçler kırıldı. Hala yukarıdan aşağıya doğru bir karalama yayınları devam ediyor, algılar devam ediyor. İnsanlar sıkılmadan iftira atabiliyorlar. O yüzden bu süreç bizim için çok önemli ve bereketli geçiyor hamdolsun”

“Yanlışa yanlış, doğruya doğru demekle mükellefiz”

‘Benim Adamım, Senin Adamın’ anlayışıyla siyasetin hizmet veremeyeceğini belirten Hava, “Milli Görüş Hareketi gerçekten bir akademi. Allah rahmet eylesin. Kıymetli Erbakan hocam derdi ki ‘İyi bir milli görüşçü dört fakülte mezunu olmalı.’ Tabi insanların anladığı gibi fakülteden bahsetmiyoruz.  1969 yılında siyasi arenaya girmiş bir hareketiz. Bu süreçte biz şunu hep önemsedik. Önce iyi bir Müslüman, iyi bir insan olacağız. Kuran yapacağımız her işte rehberimizdir. Orada yapacaklarımız ve yapamayacaklarımız yazılmıştır. İyi bir mümin kimdir? Elinden, dilinden, gözünden emin olunan kişidir.  Şimdi ben iddiam Müslüman olmak ise Elhamdülillah hepimiz Müslümanız nasıl olurda benim Elinden, dilinden, gözünden bir Kartallı, bir komşum zarar görür. Görmemeli, biz bunu prensip edindik. Asla siyasi mecrada çok sıkıntılı durumları yaşıyoruz. Neticede şöyle bir durum var. Bizim dışarıdaki karşılığımız bize gelen durumlar nasıl biliyor musunuz? Rakamlarla, sayılarla ölçülemeyecek kadar büyük, çarpan etkisi var. Bazen öyle oluyor ki bir söz söylüyorsunuz, bırakın bizim tabanımızı Kartal için söylüyorum sokağa çıktığımda MHP’li kardeşimde AK Partili kardeşimde CHP’li kardeşimde ‘Allah razı olsun başkanım’ diyor. Burası çok önemliydi. Bu tutumunuzu seviyoruz. Herkes derse ki ‘Ben şu partiliyim, kesinlikle benim adamım olsun.’ O zaman hizmet eden insan arayışı olmaz ki. Sonuç itibariyle yerelde yaşıyoruz. Kartal bizim evimiz. Bunu seçim yatırımı olarak söylemiyoruz. Ben Kartal’da yaşıyorum. 32 yıldır Kartal’da yaşayan bir insan olarak Kartal nasıl daha güzel olmalı? Kartal’da benim beklentilerim nelerdir? Halkımıza o beklentileri nasıl yansıtırım? Neticede vatandaş olarak dün belediye başkanından şunları bekliyordum, bugün bu görev bana verilirse ben onları yapıp yapmayacağıma bakıyorum. O beklentilerin hep başkasından mı, yetki alındığında, göreve geldiğimizde o beklentileri biz kendimiz karşılayabilecek miyiz? Bizim için bu önemli. Eğer bu işe hakkıyla, liyakatli olarak yapamayacaksak biz bu işe asla talip olmayız. Dünya hayatı gelip geçici biz inanıyoruz ki Kartal’da 500 bine ulaşan bir nüfus var. 500 bin insanın her birine sorumlu olduğumuz için çalışıyoruz. Biz yanlışa yanlış, doğruya doğru demekle mükellefiz” dedi.

“Her yerde tek başına seçime giden partiyiz”

Saadet Partisi’ne yapılan karalama kampanyaları hakkında da açıklamalarda bulunan Hava, “Bunların temelinde şu yatıyor. Temel Karamollaoğlu uzun yıllardır Erbakan hocamızın dizi dibinde geçirmiş yetiştirdiği kıymetli öğrencilerinden olması sebebiyle Türkiye’de birçok kurumda görev almış, devlet planlama teşkilatında başkanlık yapmış, ülkenin projelerini hazırlamış, hazırlatmış üst düzey yetkililerimizden geçmiş itibariyle bir tanesi. Bugün kendisine görev verildi genel başkanımız oldu. Bu yaşına rağmen benden çok çalışıyor. İnandığımız değerlerden asla taviz vermediği için o Fidel Castro’ya duyulan sevgi, büyük bir mücadele ettiği için insanların arkasından ağladıklarını söyleyen belgeselleri izledik. Küba’da yaşamıyoruz ama neticede sevilen bir insan. Bugün Türkiye’de de bizim nihai hedefimiz Allah’ın rızasıyla beraber insanımıza hizmet etmek. Bunun için biz ideallerimizi ortaya koyarız ve taviz veremeyiz. Vermediğimiz için eleştirilerimiz bu ülkeyi yöneten AK Parti’ye gidiyormuş gibi gözüküyor. Sadece AK Parti’yi eleştiriyormuşuz gibi göründüğü için hedef noktasına konuluyoruz. Bu siyasi bir garabet. Şunu insanlar demeliler. Söylediğinde yanlış var mı, yok mu? Ben neden yanlışa yanlış diyemiyorum. Siz ya bu işi yanlış yapıyorsunuz dediğinizde aldığınız cevabı biliyorsunuz değil mi? O yüzden Türkiye bugün bu noktada. O yüzden Temel beye böyle ön yargılı ve insanlar biraz daha ileri gidelim saldırı pozisyonunda. 24 Haziran seçimleri için çıkarılan bir yasa ittifak yasası. Niye çıkarıldığını anlatmaya gerek yok. Ya Millet İttifakı’nda yada Cumhur İttifakı’nda yer almak gibi bir durumumuz var. Cumhur İttifakı’nda bize hiçbir şeyiniz olmayacak bizi destekleyeceksiniz dediler. Böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Bu ittifak değil iltihap olur. Millet İttifakı’nda yer almamız aslında Türkiye’de tamamen kutuplaşmanın önüne geçen en önemli bir hareket oldu. Çok cesur olmayı gerektiren bir imzaydı. Bütün ülke oraya oy verenler vatansever diğer tarafa oy verenler hain ilan edilecek bir dönem yaşadık. Belki bu saldırıların altında bu yatıyor olabilir ama bunları da söylediler. Bugünlere geldiğimizde hala daha böyle bir ittifak olmamasına rağmen Saadet Partisi 1389 başkan adayı ile Türkiye’nin her yerinde seçime giden tek siyasi partidir”

Kaynak;Kent34gazetesi

Meclise veda ettiler
📆 09 Mart 2019 Cumartesi 01:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR