MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Evi Yanan Aileye Yardım Eli
Evi Yanan Aileye Yardım Eli

Yeni mahallede evleri yanan iki çocuklu Şenel ailesi Pendik Belediyesi sayesinde hayata tutundu.  Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından her türlü ihtiyacıyla ilgilenilen aile,  Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in ziyaretiyle de moral buldu.

Pendiklilerin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya devam eden Pendik Belediyesi,  bir aileye daha yardım elini uzattı.  Hamidiye sokakta  bulunan evlerinde  çıkan yangında perişan olan Şenel ailesinin yaraları Pendik Belediyesi tarafından sarılıyor. Uzun süreden beri işsiz olan Mehmet Şenel, 10 Temmuz sabahı çıkan yangında biri otistik olan iki çocuğuyla  evlerinde uykudaydı.  Anne Nermin Şenel ise pazarda çorap satmak üzere erkenden evden çıkmıştı.  Ailenin oturduğu 2. Katta başlayan yangını ilk olarak olay yerinden geçen bir taksici fark etti. Zilleri çalarak ev halkını uyandırdı. Mehmet Şenel,  iki çocuğunu alevlerin sardığı evin penceresinden komşularına atarak kurtardı.  Kendisi ise   itfaiye ekiplerinin gelmesiyle kurtarıldı. Dumandan etkilenen ve çeşitli yerlerinde yanıklar bulunan  9 yaşındaki Ünal, 7 yaşındaki Abdülsamet  ve baba Mehmet Şenel  sağlık kuruluşlarına sevk edildi.  Evdeki yangın  söndürüldü, ancak içi ve eşyaları kullanılmaz duruma geldi.

Belediye ekipleri olayı haber alır almaz müdahale etti

Olayı haber alır almaz yaralıların yattığı Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden Pendik Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Ümit Ay ve ekibi, hem ailenin durumunu  hem de öncelikli ihtiyaçlarını tespit etti.  Bir hafta içinde yanan kimlikler yeniden çıkarılarak 5 bin lira nakit yardımı yapıldı. Otizmli Ünal’ın tedavisi gereken ilaçlar temin edild.  Ayrıca Pendik Kaymakamlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçilip, onların da desteği sağlandı. Kaymakamlık 5 bin TL nakit yardımı yaparken, İBB de öncelikle 1.500TL nakit, ardından da eşya yardımında bulunma kararı aldı.

Başkan Şahin aileyi ziyaret etti

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de facianın eşiğinden dönen  Şenel Ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.  Aileyi teselli eden Başkan Şahin,  durumları hakkında da bilgi aldı. Küçük Ünal ve Abdülsamet, Başkan Şahin’in getirdiği hediyelerle biraz olsun yaşadıklarını unuttu. Ailenin durumunu yakın  takibe alan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 6 ay boyunca da 500 TL destek yardım yapacak.

📆 07 Ağustos 2018 Salı 23:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR