MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » EROL ALTUNOĞLUN’DAN ALTIN PROJELER
EROL ALTUNOĞLUN’DAN ALTIN PROJELER

31 Mart 2019 yılında yapılacak Yerel seçimlerde CHP’sinden Kartal Belediye Başkan Aday adaylığına başvuru yapan deneyimli siyasetçi Erol Altunoğlu çalışmalarını aralıksız sürdüyor.

Yaptığı seçim çalışmaları esnasında ziyaret ettği seçmenlere projelerinden bahseden Altunoğlu ilgi çekiyor ve beğeni ile karşılanıyor.

Sayın Altunoğlunun projelerinden bazıları şöyle;

Çocuk dostu kent projemiz
Kartal nüfusunun üçte birini oluşturan çocukların ihtiyaçları ve önceliklerini günümüz dinamik ve hızlı değişim sürecinde dikkate alacağız.
Çocuklar için yaşanabilir çevreyi belediye olarak meydana getirmek önceliğimiz olacaktır.
Beraberinde çocukların;
– Caddelerde tek başlarına güven içinde yürüyebilmelerini,
– Arkadaşları ile oyun oynayabilmelerini ve yeşil alana sahip olmalarını,
– Kültürel ve sosyal etkinliklere katılmalarını,
– Etnik köken, din, gelir, cinsiyet veya engellilik durumu ne olursa olsun, her hizmete erişime sahip şehrin eşit vatandaşı olmalarını,Sağlayacağız.

Gençliğin Güçlendirilmesi ve Koruma Projemiz

Kartalımızda, nüfusun %17,5’i 10-19 yaş arasında olan kapsamlı bir geçlik stratejisi ortaya koyacağız.
Belediye olarak, kişisel ve sosyal gelişimleri dahil olmak üzere gençlerin haklarını güvenceye almak ve ihtiyaçlarını karşılamak için bir kent gençlik politikası uygulamaya sokacağız.

Politikalarımızın, kent konseyine bağlı gençlik kurumu yoluyla etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak için var gücümüzle çalışacağız.

Gençlerin kendilerini etkileyen kararlara katılımı, bu çabaların yol gösterici ilke ve amacı olacaktır.
Kızlar, dezavantajlı çocuklar ve orta öğretime kayıt oranlarının düşük olduğu semtlerimizdeki gençlerimiz için orta öğretime erişimin sağlanması başlıca amaçlarımızdan biri olacaktır.
Kayıt oranlarının artırılmasının yanında devamsızlık ve okul terklerinin önlenmesine yönelik çalışmalar yapacağız.
Orta öğretimin iş gücü piyasasının ihtiyaçlarıyla daha uyumlu olması hedeflerimizden başlıcasıdır.
Bununla birlikte hem orta öğretime katılımı arttırması hem de gençleri çalışma hayatına hazırlamasını sağlayacağız.

Makama özel araç kullanımlarını kaldıracağız.

Üzülerek görüyoruz ki, belediyelerde bütçe kaynakları suistimal edilerek lüks ve pahalı araçlar satın alınmak suretiyle yerel yöneticilere tahsis ediliyor.
Bu da yetmiyor araç kiralama yoluna gidiliyor.
Milletin parasını israf etmeye ve hovardaca kullanmaya kimsenin hakkı yok.
Bizim kuracağımız belediyecilik sisteminde hiç bir taşıma aracı; özel işlerde, çalışma ya da tatil günlerinde makam veya personel servis aracı olarak kullanılmayacak.
Belediye başkanı da dahil olmak üzere hiçbir makam, birim ve şahsın kullanımına özel araç, arazi binek, jeep gibi taşıtlar ile yabancı menşeli taşıt, makam aracı olarak tahsis edilmeyecek.
Kamu taşıtlarının resmi görev dışında kullanılmasının önlenmesi amacıyla, görevin sona ermesinden sonra bütün taşıtların resmi garaj veya parka çekilmesi hususlarında gerekli tedbirler alınacak.
Zira bu tür lüks, pahalı ve gösterişli makam araçlarının kamu görevlilerince kullanımı, kamu yönetiminde şeffaflık, hesap verebilirlik, savurganlık ve israftan kaçınma, kamu yararına uygun olarak kaynakları etkin ve verimli kullanma gibi temel etik değerler açısından da çeşitli sorunlar ortaya çıkarmakta.
Bu nedenle, belediye başkanı da dahil olmak üzere bütün belediye görevlileri, kamu yönetimine güveni sağlayacak şekilde davranmalı ve görevin gerektirdiği itibar ve güvene layık olduklarını davranışlarıyla göstermeli.
Halkın kamu hizmetine güven duygusunu zedeleyen, şüphe yaratan ve adalet ilkesine zarar veren makam aracı kullanımını kesinlikle kaldıracağız.

📆 01 Aralık 2018 Cumartesi 15:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR