MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » Erdoğan’dan öğrencilere: Burs almayın, kredi alın, bedavacılığa alışmayın
Erdoğan’dan öğrencilere: Burs almayın, kredi alın, bedavacılığa alışmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Gençlik Zirvesi’nde öğrencilere seslendi. Erdoğan, gençlere ‘Burs almayın, kredi alın, bedavacılığa alışmayın’ önerisinde bulundu. Öğrenci Andı’nı da eleştiren Erdoğan, ‘Bu Öğrenci Andı, ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin eseridir’ dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi’nde Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, öğrencilerin aldığı geri ödemeli bursu, sigortalı bir işe girdikten sonra ödemeye başladıklarını söyleyerek, “Bu seni bedavacılığa alıştırmıyor” dedi.

“Gençlerle birbirimizi anlamamız şart” diyen Erdoğan, “Biz gençlerin hayal dünyasını yasaklarla çevrelemeyi değil alabildiğine genişletmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.

‘ÖĞRENCİ ANDI EZANI TÜRKÇE OKUTMAK İSTEYENLERİN ESERİ’

Öte yandan Erdoğan Danıştay’ın andımız kararına ilişkin olarak da şunları kaydetti: “Bu metin bu ülkede ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir. Metne baktığın zaman bu milletin kendisini kültür medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metin değildir. Bizim andımız İstiklâl Marşı’dır.”

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

  • Gençlerin gelecekle ilgili endişelerini ortadan kaldıracak politikalar geliştirmek bizim en baştaki görevimiz. Gençlik politikalarımızı gözden geçireceğimizden emin olun.
  • Dünyanın baş döndürücü hızla değiştirği dönemde gençlere yönelik bakış açımızın sabit kalamsı asla düşünülemez.
  • Gençlerle birbirimizi anlamamız şart.
  • Biz gençlerin hayal dünyasını yasaklarla çevrelemeyi değil alabildiğine genişletmeyi hedefliyoruz.
  • Üniversite kapılarındaki utanç sahnelerine biz son verdik.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri hariç, şu anda emniyet, yargı dahil başı kapalı, başı açık diye bir ayrım var mı?
  • Bizim içimizden bu ülkeyi yönetecek genç nitelikli arkadaşlarımız neden çıkmasın? Bunları yapmamız lazım. Önünü açacaksın, hedef, ufuk vereceksin. Türkiye’nin siyasi, ekonomik, kültürel ve ticari hayatında gençlerin katkısı ve varlığı her zamankinden fazla. Gençlerimiz geçmişe göre şuanda kendilerini her alanda daha fazla hissettiriyorlar.
  • Kimsenin siyasi hırsları uğruna bu ülkenin gençlerini kardeş kavgasına vermeyeceğiz.
  • Danıştay’ın ‘Andımız’ kararı sonrası sosyal medyada paylaşılanlar kararlılığımızı daha da artırmıştır.
  • Bu metin bu ülkede ezanı Türkçe okumak, okutmak isteyenlerin eseridir. Metne baktığın zaman bu milletin kendisini kültür medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metin değildir. Bizim andımız İstiklâl Marşı’dır.
📆 04 Kasım 2018 Pazar 19:04   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR