MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Empati parkurunda yürüyemediler
Empati parkurunda yürüyemediler
Aydın’da gönüllü gençler, görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için empati parkuru kurdu. Görme engellilerin kısa sürede tamamladığı parkuru tamamlamakta güçlük çeken gençler, düşmekten kurtulamadı. AK Parti Gençlik Kolları Aydın İl Başkanlığı, Beyaz Baston…

Aydın’da gönüllü gençler, görme engellilerin yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekmek için empati parkuru kurdu. Görme engellilerin kısa sürede tamamladığı parkuru tamamlamakta güçlük çeken gençler, düşmekten kurtulamadı.

AK Parti Gençlik Kolları Aydın İl Başkanlığı, Beyaz Baston Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Kent Meydanı’nda “Empati Parkuru” oluşturdu. Engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları engellere dikkat çekerek toplumsal bilinçlenmenin amaçlandığı parkura gözleri bantlı olarak yürümeye çalışan gençler, ilginç görüntüler ortaya çıkardı. Görme engellilerin kısa sürede tamamladığı parkuru tamamlamakta güçlük çeken gençler, çok yavaş ve çevreden yardım almalarına rağmen düşmekten kurtulamadı. Etkinliğe katılan görme engelliler, her an yaşadıkları sıkıntıları gündeme taşıyan gönüllü gençlere teşekkür etti.

Amaçlarının toplumsal bilinçlenmeye katkı sağlamak olduğunu belirten Gençlik Kolları Başkanvekili Mustafa Said Karadeli, “Biz gençler olarak, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturmak için her şeyden önce bu meseleye ilişkin toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bugün de bu toplumsal hassasiyete katkıda bulunabilmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla AK Parti Aydın Gençlik Kolları olarak burada ‘Empati Parkuru’ kurmuş bulunuyoruz. Tüm büyüklerimizin, arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin gereken duyarlılığı sergileyeceği inancıyla onları parkurumuza davet ediyoruz. Görme engelli vatandaşlarımızı da sorunlarını dile getirmeye ve geliştirilecek çözümler konusunda etkin biçimde rol üstlenmeye çağırıyoruz” dedi.

Parkurda yürümenin çok zor olduğuna işaret eden ve bir yerlere çarpmamak için çevredekilerden ikazla yardım alan Esra Doğan ise, “Maalesef bizler, yarın bir engelli adayı olduğumuz bilinciyle büyümüyoruz. Bunun bilincinde değiliz. Çok kötü bir duygu. Bizlerin engelli vatandaşlar için hayatı kolaylaştırmamız gerekirken, aksine daha çok zorlaştırıyoruz” dedi.

Yere düşmekten kurtulamadı 
Parkurda yürürken bir anda dengesini kaybederek yere düşen Gökçe Demir de, yaşadıklarını şu şekilde özetledi: “Parkura başlamadan önce her yer karanlık olduğu için her an düşme korkusu yaşıyordum. Her an bir panik içindeydim. Hiçbir şey göremiyordum, sadece sesleri duyabiliyordum. Gerçekten çok zor. Parkura başlamadan önce zaten panik içindeydim. Çok zor bir şey Allah kimseye yaşatmasın.”

“Yeni nesilden umutluyuz” 
Gençlere toplumda duyarlılığı artırma adına gerçekleştirdikleri etkinlik için teşekkür eden Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen ise, “Farkındalığı ve engellilerin her an yaşadıklarının bilinmesi adına güzel bir etkinlik oldu. Gelecekteki genç nesillerin bu toplumda yaşayan tüm bireylerle barışık oldukları ve tüm bireylerin kendi problemleri gibi görüp hareket ettiklerini gözlemliyoruz. Bu gençlerden sonra gelecek diğer nesillerin de bu gibi etkinlikler gerçekleştirmesini ümit ediyoruz. Herkes için eşit ve ulaşılabilir bir hayat istiyoruz. Bu da bizim için çok güzel bir duygudur” şeklinde konuştu.

📆 09 Ocak 2019 Çarşamba 10:45   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR