MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Eğitim İçin İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz
Eğitim İçin İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz

“Eğitim Kenti Tuzla” projesinin ev sahibi olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Eğitimin her aşamasında ilköğretimden üniversiteye varıncaya kadar her yerde bize emanet edilen bu şehrin geleceğinin de emanet edildiği düşüncesiyle gelecekte daha güzel bir toplum oluşması için her şeyi yapma gayretimizi gösteriyoruz” dedi.

 

 
Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) tarafından kurulan ve İMEAK Deniz Ticaret Odası desteği ile denizcilik camiasının maddi ve manevi katkı ve de gayretleri ile kurulan Piri Reis Üniversitesi’nin akademik eğitim yılı açılış töreni Tuzla’daki kampüste gerçekleştirildi. Açılış töreninde Piri Reis Üniversite Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Mütevvelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan’ın ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın açılış konuşmalarının ardından, üniversitenin akademik birimleri tanıtıldı. Törende Piri Reis Üniversitesi bölümlerini tercih eden ve buralara derece ile giren öğrencilerin tanıtıldı, bu öğrenciler hediyelerle ödüllendirildi. Üniversitenin açılış dersi Prof. Dr. Taner Berksoy tarafından verildi.

 

 

 

Eğitim Kenti Tuzla


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, törende yaptığı konuşmada eğitime ülke ve milletin geleceği açısından verdikleri öneme dikkat çekti. “Eğitim Kenti Tuzla” projesinde üniversite-yerel yönetim işbirliğinin sürdüğünü hatırlatan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz yerel yönetimler olarak “Eğitim şarttır” klişesini her yerde söylüyoruz. Eğer hayatta bir idealiniz varsa eğitimin başta akademik olmak üzere, her aşamada mutlaka destek verilmesi gereken ve üzerine gidilmesi gereken bir konu olduğuna inanıyoruz. Yerel yönetimler olarak bunun her aşamasından, ilköğretimden üniversiteye varıncaya kadar her yerde bize emanet edilen bu şehrin geleceğinin de emanet edilmesi düşüncesiyle gelecekte daha güzel bir toplum oluşması için eğitim adına her şeyi yapma gayretimizi gösteriyoruz.

 
Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman işbirliğine hazırız. Elimizden gelen tüm imkanları seferber etmeye, ülkemizin, milletimizin geleceği için sizin emrinizde olduğumuzu tekrar tekrar ifade ediyorum. Biz başarı için, ülkemizin geleceği için bunun olmazsa olmaz olduğuna inanan bir yerel yönetim olarak kurulma kararı da alan 2 üniversiteyle beraber 9 üniversiteyle ‘Eğitim Kenti Tuzla’ projemizi de sürdürüyoruz”

 

 

Başarı İçin kendi Doğrularımızı Koymamız Gerekir

 


Konuşmasında eğitimle ilgili mesajlarını akademik yönetime ileten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, öğrencilere de tavsiyelerde bulundu. Kişinin aldığı bilgiyi kendi doğrusu ile geliştirmesini vurgulayan Başkan Yazıcı, sürekli okuma, başarıya endeks ve kaliteli bir yaşam arzusunun canlı tutulması gerektiğini söyledi. Başkan Yazıcı, “Okurken tabii ki bilgi edineceğiz ama bu bilgiyi nerede kullanmamız gerektiğini, dünyada var olan o yarışta o bilgiyi en iyi şekilde kullanacak olan yöntemleri de sosyal hayatta ortaya koymamız gerekir. Başarı için mutlaka kendi doğrularımızı koymamız gerekir. Üniversiteden mezun olduğunuzda akademik bilgilerinizle beraber almış olduğunuz mesleki yetenekleriniz bir noktaya gelir ama kendi doğrularınızı koymadığınız sürece geleceğe dair adım da atamayız.

 

 

Kendi doğrularımız bu kadar değişen bu kadar dezenformasyona uğradığı bir yerde ne kadar doğru olabilir ama bunu bulmak zorundayız. Bizim için gerçek olduğuna inandığımız doğrularımızı bulmak zorundayız. Kendi doğrularımızı ortaya çıkarırsak eğer bu yarışta başarılı olabileceğimize inanıyoruz. Kaliteli bir yaşam için elde ettiğimiz bilgiyle, mesleki ödüllerle beraber sosyolojide, felsefede, kültürde, sanatta kendisini yetiştirmiş olan bireylerin daha sağlıklı ve daha geleceğe dönük üretken olabileceğine inanıyorum.” dedi.

📆 17 Ekim 2014 Cuma 13:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR