MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » EDEBİYAT DÜNYASININ BELLEĞİ ARTIK KADIKÖY’DE
EDEBİYAT DÜNYASININ BELLEĞİ ARTIK KADIKÖY’DE

Yakın edebiyat tarihimize ışık tutan “Türkiye Yazarlar Sendikası Edebiyat Belgeliği”, Söğütlüçeşme’deki Kadıköy Belediyesi Kemal Tahir Halk Kütüphanesi’nde açıldı.

Nazım Hikmet’in el yazısı mektupları, Cemal Süreya’nın ceketi, Sennur Sezer’in kitapları, Ece Ayhan’ın daktilosu, Azım Bezirci’nin kimliği… Yerli ve yabancı edebiyatın önemli isimlerine dair belge ve hatıratlar, Kadıköy’de edebiyatseverlerle buluştu.

Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Söğütlüçeşme’deki Kemal Tahir Halk Kütüphanesi içinde yer alan belgeliğin açılış törenine Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun yanı sıra Türkiye Yazarlar Sendikası(TYS) Başkanı Mustafa Köz, PEN Türkiye Başkanı Zeynep Oral, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Cemal Süreya’nın eşi Zühal Tekkanat, Melih Cevdet Anday’ın eşi Suna Anday, yazar Turgut Çeviker ve edebiyat severler  katıldı.

“İNSAN VARSA HER TÜRLÜ SORUN ÇÖZÜLÜR”

Açılış töreninde konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Bizler belleğimizle birlikte var olabiliriz. Belleğimizle olan bağlantılarımızın ortadan kaldırılması gibi bir duygu yaratılmaya çalışıyor ama görüyorum ki insanlar geçmişlerini yazılarıyla, şiirleriyle, müzikleriyle korumaya devam ediyorlar. Bütün bu yapının oluştuğu ve en güçlü olduğu ilçelerden birinde yaşıyoruz. Kadıköy kültürün, sanatın, şiirin, müziğin kısacası her türlü sosyal davranışların ileri olduğu bir ilçe. Biz Türkiye Yazarlar Sendikası’yla bir araya geldik. Kadıköy’de yer sıkıntısı yaşasak da böyle değerli projelerimiz için yer bulmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki yer, mekandan çok daha önemli olan insanlar ve onların ilgisi. Ve biz biliyoruz ki insanlar varsa her türlü sorun çözülür” diye konuştu.

📆 16 Aralık 2018 Pazar 21:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR