MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Dünya Çocukları 14. Kez Pendik’te Buluşuyor
Dünya Çocukları 14. Kez Pendik’te Buluşuyor

Pendik Belediyesinin bu yıl 14.’sünü düzenlediği Uluslararası Pendik Çocuk Festivali, Türk ve dünya çocuklarını Pendik’te buluşturdu. 12 ülkeden gelen çocukların oluşturduğu renklerle sokaklar ve Sahil Meydanı şenlenirken, Festivalin açılışı da görkemli oldu. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Dünya çocuklarıyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi.

Pendik Belediyesinin bu yıl 14.’sünü düzenlediği Uluslararası Pendik Çocuk Festivali, Atatürk Anıtı’nda düzenlenen tören ve ardından kortej yürüyüşüyle başladı. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve ilçe protokolünün önde eşlik ettiği yürüyüşte geleneksel kıyafetleriyle Türk ve Dünya çocukları Pendiklileri selamladı. Ardından Pendik Sahil Meydanı’nda kurulan sahnede hem Türk, hem konuk ülke ekipleri gösterilerini sergilediler. Festivale Azerbaycan, KKTC, Macaristan, Çin, Endonezya, Moldova, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan, Sırbistan-Novipazar, Tacikistan ve Ukrayna’dan gelen konuk ekiplerin gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bu bayramı dünya çocuklarıyla kutlamının haklı gururunu yaşıyoruz”

Dünyanın birçok ülkesinden gelen çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, bu buluşmayla dünya barışına katkı sağlamayı umduklarını dile getirdi. Başkan Cin, “Anlamı büyük bu günde aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. yılını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal’in ülke çocuklarımıza hediye ettiği bu bayramı dünya çocuklarıyla kutlamının haklı gururunu yaşıyoruz. Buradan ülkelerine dönen çocukların dostluklarını devam ettireceklerini umuyorum. Bu festivalede emeği geçen Pendik Kaymakamlığı ve CİOFF’a (Uluslararası Festivaller Birliği) teşekkür ederim.”dedi.

Bu Aziz millet Türk’ün gücünü tüm dünyaya ilan etti

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. yılını kutladıklarını dile getiren Kaymakam İlhan Ünsal, “Kurtuluş Mücadelesi yıllarında emperyal güçler ülkemizin dört bir yanını kuşatarak esir altına almak istemişti. Ancak bu Aziz millet, İstiklal ve istikbalini korumak için önce Yüce Meclisimizi kurdu. Sonra Kurtuluş Savaşı’nda Türk’ün gücünü tüm dünyaya ilan etti.”şeklinde konuştu.

Festival sahil meydanında devam edecek

Pendik Sahil Meydanı’nda 23 Nisan’a kadar sürecek Festival kapsamında 21 Nisan Cumartesi ve 22 Nisan Pazar günüsaat 13.00-15.00 arası Geleneksel Çocuk Oyunları, 15.00’ten sonra da ülke ve sahne performansları yapılacak. Sahil gösteri alanında sokakta oynanan ve artık “geleneksel” olarak tanımlanan mendil kapmaca, yumurta taşıma, sek sek, halat çekme ve yakan top oyunları çocuklara eğlenceli ve keyifli dakikalar yaşatacak. 22 Nisan’da okullarda devam edecek Kardeşlik Buluşmalarıyla festival, 23 Nisan Pazartesi günü Kapanış Töreni etkinlikleriyle sona erecek.

📆 20 Nisan 2019 Cumartesi 20:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR