MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » Dr. Fatih Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkan Adayı
Dr. Fatih Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkan Adayı

Dr. Fatih Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkan Adayı – Milli Görüşte 2. Erbakan Dönemi

 
Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Fatih Erbakan’ın 23 Nisan Çarşamba günü parti Genel Başkan Adaylığını ilan edeceği öğrenildi.

 

Saadet Partisi’nin 5. Olağan Kongresi 4 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Kongrede merakla beklenen haber ise Dr. Fatih Erbakan’ın Genel Başkanlığa aday olup olmayacağıydı.

Erbakan Ailesine yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, Erbakan’ın muhtemelen Çarşamba günü Genel Başkanlığa Adaylığını ilan edeceği belirtiliyor.

BABASI GİBİ

Milli Görüş’ün siyasi tarihinde, Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın  Milli Nizam Partisi’ni kurması ve Genel Başkanlığı üstlenmesi için ikna etmek üzere Süleyman Arif Emre’nin günlerce peşinden koşturduğu ve ikna etmek için çok uğraştığı biliniyor.

Saadet Partisi YİK ve GİK Üyeleri, İl ve İlçe Başkanları’nın yanı sıra, MİLKO İl ve İlçe Başkanları, Büyük Kongre Delegeleri ile Milli Görüş’ün ağabeylerinin de Dr. Fatih Erbakan’ı Genel Başkanlığa aday yapmak için günlerdir ikna etmeye çalıştığı ifade ediliyor.

ADAYLIK AÇIKLAMASI 23 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ

Aynı kaynaklarca, Dr. Fatih Erbakan’ın Saadet Partisi’nin içinde bulunduğu mevcut durumu göz önünde bulundurduğu, Milli Görüşün siyasi hareketinin neredeyse dibe vurduğu bir dönemde kayıtsız kalamadığı ve kendisine yapılan yoğun baskı ve talepleri değerlendirdiği, 23 Nisan Çarşamba günü bir basın toplantısı ile Saadet Partisi Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayacağı belirtiliyor.

—-

DR. FATİH ERBAKAN KİMDİR?

01 Ocak 1979 doğumlu olan 54. Hükumetin Başbakanı ve Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı ve Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, ortaokul eğitimini Ankara Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Ankara Ayrancı Lisesi’nde tamamladıktan sonra Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü üstün başarıyla bitirdi.

Eğitimi esnasında Milli Gençlik Vakfı merhum Genel Başkanı Şehit Adnan Demirtürk’ün rahl-i tedrisinden geçmişti.

Yüksek lisans için İngiltere’ye gitti fakat annesi merhum Hatice Nermin Erbakan’ın vefatı dolayısıyla dönmek zorunda kaldı. Lisans eğitimini aldığı Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamışdı. Aynı üniversitede Yönetim ve Organizasyon dalında doktora eğitimini tammalayarak Dr. ünvanı aldı.

2012 yılı itibariyle Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı olarak Saadet Partisi’nde görevine devam ediyor.

17 Kasım 2013 tarihinde açılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı’na Genel Başkan seçildi.

Andy-Ar adlı araştırma şirketinin 2011 yılında yayınladığı geleceğin potansiyel liderleri listesinde ilk 10’a girmeyi başardı.

Evli ve ikiz kız babası olan Fatih Erbakan, çok iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir.

📆 22 Nisan 2014 Salı 11:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR