MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » DOKTORLAR SORUNLARINI PANELDE KONUŞTU
DOKTORLAR SORUNLARINI PANELDE KONUŞTU

İstanbul Tabip Odasınca Sağlık Bakanlığının ASM ve TSM’lerde, cumartesi, pazar dâhil ASM çalışanlarına nöbet tutturarak uzun ve esnek çalışma dayatmalarına karşı ‘7×24 çalışmaya razı olmayacağız’ adıyla düzenlediği panellerden biri de Kartal’da gerçekleştirildi.

 

 

Kartal’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde, “7/24 çalışmaya hayır! Nöbet ve sözleşmeyi tartışıyoruz” adıyla düzenlenen panelin açış konuşmasını Dr. Ayten İnan yaptı. İnan, mesleki sorunları konuşacakları panel için yer temininde olan desteğinden dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’e teşekkür etti.

 

 

 

Panel konuşmacısı İstanbul Tabib Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hakan Hekimoğlu, 7/24 çalışma düzenlemesi ile diğer uygulamalar konusunda odanın düşüncelerini anlattı. Panele Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer  ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar da katıldı. Panel konuşmacıları doktorlardan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e sunulmak üzere çiçeği alan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de Kartal Belediyesi’nin projelerinden söz etti.

 

 

Gürer,  “Doktor olan Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, “önce insan” yaklaşımı ile çevresi, doğası ile daha gelişen bir Kartal için altı yılda çok sayıda projenin Kartal’da uygulanmasını sağladı.” dedi. Belediye çalışmalarından örnekler de veren Gürer, “Doktorlarımızın sorunları ile ilgili değerlendirmeyi değerli panel konuşmacılarımız yapacaklar. Sorunu en iyi o işi yapan ve yaşayanlar bilir. Özünde sorunun herkes ve her kesiminde duyarlılıkla izlemesi anlaması gerekir ama ne yazık ki ülkemizde sorun kimi daha çok etkiliyorsa o sorunun etkilendiği kişiler duyarlılık gösteriyor. Sağlık gibi önemli bir konu hepimizi direk ilgilendirir ama bilgilenmeyi işin uzmanlarına bırakmak doğru olandır. Bu vesile ile biz de sizleri Kartal Belediyesi’nin kültürel ve sanatsal etkinliklerini izlemeye davet ediyoruz. Kartal Belediyesi internet sitesinden bu etkinlileri takip etmeniz olasıdır. Kültür merkezlerinde, ücretsiz etkinliklerimizde herkesimin olmasını istiyoruz. Toplumların gelişiminde sanat ve kültürün büyük önemi var.” dedi.

 

İstanbul Tabib Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hakan Hekimoğlu 7/24 uygulamasının yansımalarını, uygulamada doğacak sorunları, odanın bakışını ve mesleki anlamda yapılan düzenlemeleri anlattı. Sağlık Bakanlığı’nın son torba yasayla “ASM çalışanlarına hastane acilleri ve 112’lere ek olarak ASM ve TSM’lerde ayda en az sekiz saat zorunlu nöbet dayatmaları”na karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini, bu amaçla bölge düzeyinde yapılan toplantıların oldukça yararlı olduğu vurgulandı.

Panelde konuşmacılara Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de birer Kartal Belediyesi plaketi sundu.

📆 22 Ekim 2014 Çarşamba 15:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR