MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Manşet » DİŞİLİKLERİ İLE KİŞİLİKLERİ ARASINDA SIKIŞAN GENÇ KIZLARIMIZ
DİŞİLİKLERİ İLE KİŞİLİKLERİ ARASINDA SIKIŞAN GENÇ KIZLARIMIZ

DİŞİLİK Mİ ? , KİŞİLİK Mİ  ?

 

Ademin suçunu Havva’ya yüklediklerinden beri kadınlar hep ikinci planda kalmış ve Şeytan’ın ortağı olarak görülmüştür ve kadına reva görülen olgu aynen şudur;

 

Doğduğunda ailesine çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşatmayan ,soy devam ettirebilme özelliği taşımadığı için çoğu zaman evlattan sayılmayan, okulda abilerine kaç kardeşsiniz diye sorulduğunda iki kardeşiz deyip kardeşten bile sayılmayan ,şiddet ve taciz gören yüz yıllardır bu olguya reva görülen ve hatta köle pazarlarında bir eşya gibi satılan kadın….

 

 

Kadınlar her ne kadar artık kendilerini her alanda ispatlamış olsalar da bazı kesimlerde hala dede’den kalma adetler yüzünden ikinci planda tutulmaya devam ediliyor.

Hala dedesinin izinden giden o kesim , kendine göre örfünü ,ananesini sürdürmeye çalışan o kesim bu Ülkede kadın Başbakan’ı da,Bakan’ı da ,Milletvekillerini de gördü ama değişmedi ,at gözlüklerini çıkaramadılar ve görmek istediklerini gördüler…..
Toplum büyük bir kısmı artık kadınların farkında sadece dişiliğinin değil,kişiliklerinin de farkında.

 

Sadece dişiliğe takılıp kalanlarında zaten toplum farkında değil ….!

 
Burada yeni nesle çok iş düşüyor.

 
Özelliklede genç kızlarımıza okullarınıza gitmiş olmak için gitmeyin,görsel güzelliği önemseyip o özelliği ön plana çıkarıp ,kendinize toplumda öyle yer bulmaya çalışmayın. Okuduğunuz okullarda seçtiğiniz bölümlerde en iyisi olup, iş hayatına atıldığınız da da en az erkekler kadar bizde başarılıyız ,biz kadınlarda bu Ülkede çok başarılı işlere imza atabiliriz diyebilirsiniz, kaldıki tarih her alanda başarılı kadınlarla doludur.
Görsel ve yazılı medyada yaşanan hayatlara özenip, geleceğinizi karartmayın. Basında çıkan haberlere bakarsak bu anlamda çok örnek görebiliriz.
Sanatçı,şarkıcı,aktiris olmayın demiyorum ama onunda eğitimini alarak bilinçli bir şekilde yapın işinizi.

 
Kadın herşeyden önce anadır…!!
Dünyanın en kutsal misyonunu üstlenmiştir. Anne evladını aldığı nefes ten çok sever, sayılı gün ömründen çok sever,iyi bir evlat yetiştirmiş anne zaten dünyanın en başarılı işini yapmış sayılmaktadır.
Yazının başlığında da dediğim gibi dişiliklerinizle kişilikleriniz arasına sıkışmayın, güzellik geçicidir, edep bakidir…
Nazan Çelebi

📆 18 Ekim 2014 Cumartesi 13:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR