MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Desk ve Din-Bir-Sen Diyarbakır’a Ziyaretlerde Bulundu
Desk ve Din-Bir-Sen Diyarbakır’a Ziyaretlerde Bulundu

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Diyarbakır’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 
Ülkemizin içinde bulunduğu hassas süreçte özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerimizin etnik, kültürel, dini yapısını yakından bilen Din-Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak’ın böyle hassas bir durumda bölgeyi ziyareti anlamlı bulunurken, ziyaretlerin olumlu geçmesi ve bölge de görev yapan din görevlilerinin korunması, aynı zamanda din görevlisi olarak vazifelerini en iyi şekilde yapmaları ve kendilerinden bu manada yararlanılmasının faydalı olacağı müzakere edildi.

 
Din-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı Cüneyt Özmen ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız ve Genel Başkan Lütfi Şenocak’ın bölgenin durumunu analiz ettikleri üçlü görüşmede, Din-Bir-Sen üyelerinin durumları da ele alınarak, bir aile duygusu içerisinde birlik ve beraberlik havasıyla hareket edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Din-Bir-Sen üyelerinin siyasetin dışında kalmaları, ülkenin ve bölgenin yararına ve menfaatine olacak şekilde, aynı zamanda görevlerini en iyi şekilde, içinden geçtiğimiz hassas süreçte dikkate alınarak üst seviyede bir performans ve gayret içinde yürütülmesi konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

 
Din-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı Cüneyt Özmen ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Yıldız ile birlikte daha sonra Diyarbakır Müftülüğü’nü ziyaret eden Şenocak, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen ile bir süre görüştü. Görüşme olumlu bir havada geçti ve karşılıklı olarak ziyaretten duyulan memnuniyet ifade edildi.

 
Ziyarette, bölgedeki gelişmeleri değerlendiren Şenocak, Din-Bir-Sen’in çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra şunları söyledi: “Diyarbakır önemli bir ilimiz. Gelişmiş ve kalkınmış bir ilimiz,  ancak çok daha kalkınmış bir Diyarbakır için çok ciddi ekonomik atılımlar yapılmalıdır. Çünkü Diyarbakır’da işsiz sayısı fazla. Bunlara iş bulunması ve devletin şefkatli kollarını alınması gerekir. Aksi halde işsiz insanlarımızın yanlış yola sapmaları kaçınılmaz olur. Dolayısıyla Diyarbakır’a ekonomik anlamda gerekli destek verilmeli ve problemleri çözülmelidir. Bölge, farklı etnik köken, kültürel ve dini inanca mensup vatandaşların yaşadığı yer olarak oldukça zengin. Din-Bir-Sen olarak, biz bu renkleri kültürümüzün zenginliği olarak görüyoruz. Bu vatandaşlarımızla hoşgörü, saygı ve kardeşlik duyguları çerçevesinde yaşamalıyız.”

 
Diyarbakır’ın ülkemiz içinde önemli bir merkez olduğunu ifade eden Şenocak, yabancı ülke mensuplarının Doğu Bölgesi dendiğinde ilk olarak akıllarına Diyarbakır geldiğini, bu nedenle Diyarbakır’ın ekonomik ve kültürel olarak gelişmesinin sağlanması gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Diyarbakır kültürel anlamda önemli bir merkezdir. Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel eserlerinden yeterince yararlanılması gerekir. Bu merkezler Diyarbakır için önemli  bir iş kaynağı oluşturabilir. Bölge insanına yabancı dil öğretilerek turizm alanında önemli bir iş imkânı sağlanabilir.
Herkes iyi bilmelidir ki, Din-Bir-Sen olarak Diyarbakır’ı önemsiyoruz. Diyarbakırlıları seviyoruz. Diyarbakırlıların tarihi ve kültürel geçmişiyle bağlarını koparmayarak muhafaza etmesini önemsiyoruz. Diyarbakır kültür merkezi olarak iş hayatının dikkatini çeken ve buralara yatırım yapılmasını sağlayan önemli bir ilimizdir. Bu ilimizin gelişmesi, kalkınması, bu ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın barış, huzur, mutluluk ve kardeşlik duyguları içinde yaşaması için çözüm sürecinin devamından yanayız. Hükümetin çözüm sürecini yeniden gündemine alarak taraflarla masaya oturmasını ve ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas durumdan kurtarılmasını sağlayarak anaların akan gözyaşlarının dinmesini istiyoruz.”

📆 30 Temmuz 2015 Perşembe 16:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR