MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Maltepe, Manşet, Toplum » Çölyak dostları Maltepe’de buluştu
Çölyak dostları Maltepe’de buluştu

Maltepe Belediyesi düzenlediği Çölyak ve Gluten Duyarlılığı şenliğiyle, dünyada her 100 kişiden 1’inde görülen ve Türkiye’de insanlar tarafından bilinirliliği olmayan gluten duyarlılığına dikkat çekti.

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Glutensiz Hayat Platformu işbirliği ile çölyak hastalığı hakkında, bilinçlendirme kampanyası düzenledi. Geçen yıl başlattığı etkinlikle ilk “Çölyak Dostu Belediye” ünvanına da sahip olan Maltepe Belediyesi, bu yıl farklı bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Esenkent Mahallesi 2 Temmuz Parkı’ndaki etkinlik kapsamında Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Şenol Karasu, Glutensiz Hayat Platform sözcüsü Tülin Ünal, platforma bağlı Adana, İzmit, Tekirdağ ve Uşak dernek başkanları, sivil toplum kuruluşları, glutensiz ürün çıkaran markalar, çölyak hastaları ve yakınları bir araya geldi.

“TOPLUMDA FARKINDALIK YARATTIK”

Şenlikte konuşma yapan Glutensiz Hayat Platform sözcüsü Tülin Ünal,  “Bugün burada Türkiye’nin dört bir yanından çölyak dostları ile bir araya gelmiş olmanın heyecanını yaşıyorum. Toplumda farkındalık yaratmak için düzenlediğimiz bu etkinlikte; bize her anlamda destek olan Maltepe Belediyesi’ne, Belediye Başkanımız Ali Kılıç’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Başkanımız aracılığı ile harika bir şenliğe imza attık” dedi.

ÜCRETSİZ “GLUTEN” TESTİ

Etkinlikte, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen her yaştan çölyak hastası birbirleriyle deneyimlerini paylaştı. Katılanlara ücretsiz olarak gluten duyarlılığı testinin de yapıldığı şenlikte, Avrasya’nın Engelsiz Sesleri Ritm Grubu ve Sağlıklı Yaşam Derneği Hint Dans Grubu, gösterilerini sahneledi. Gün boyu süren organizasyonda kına etkinliği, çiğ köfte partisi ve çocuklar için yüz boyama aktivitesi de gerçekleştirildi. Şenliğin sonunda belediye tarafından hazırlanan “Çölyaklının El Kitabı” katılımcılara dağıtıldı. (29.05.2016)

📆 29 Mayıs 2016 Pazar 17:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR