MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » Çocuklar sağlık için yarıştı
Çocuklar sağlık için yarıştı

Böbrek sağlığına dikkat çekmek için ilk ve ortaöğrenim öğrencilerine yönelik düzenlenen “Ben obez olsaydım neleri yapamazdım?” video, resim ve fotoğraf yarışması sonuçlandı.

 

Türk Böbrek Vakfı (TBV) tarafından Türkiye genelinde, İstanbul, İzmir, Antalya, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Karaman ve Tokat gibi birçok ilden yüzlerce çocuğun katıldığı yarışmada toplam 67 öğrencinin başvuruları dikkate alındı.

 

Yarışma, 8-12 yaş arası çocukları kapsayacak şekilde gerçekleştirildi. 8-28 Şubat tarihleri arasında, 20 saniyelik bir video, bir resim veya bir fotoğraf ile başvuran katılımcıların tüm başvuruları sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. Video dalında en yüksek beğeniyi alan Ümraniye Çamlık Sevinç Koleji, 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan 19 kişilik “NObezite Grubu” birinci olurken, resim dalında birincilik ödülünü İzmir -Urla’dan Perihan-Mahmut Celalettin Demirgüneş İlkokulu öğrencisi Eylül Şenel kazandı.

 

Fotoğraf dalının birincisi ise Antalya’dan çıktı. Alanya Mahmutlar 50. Yıl Ahmet Keşoğlu İlkokulu öğrencisi Yusuf Ebrar Akgül fotoğraf dalının birincisi olarak ödüle layık görüldü. Tüm kategorilerin birincilerine birincilik kupası, gruba fotoğraf makinası ile bireysel katılımcılara bisiklet armağan edildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm çocuklara sağlıklı yaşam gönüllüsü olmalarından dolayı teşekkür sertifikası verildi.

 

Törende çocuklara seslenen TBV Başkanı Timur Erk, katılan tüm öğrencilere teşekkürlerini ileterek, “Dünyanın birçok ülkesinde çocuk obez sayısı ürkütücü rakamlara ulaştı. Gelecek nesiller için büyük bir tehdit oluşturan obeziteye ve obezite kaynaklı kalp-damar ve böbrek hastalıklarına dikkat çekmek buradaki asıl amacımızdı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada, ülkemizde 3 milyon obezin 1,8 milyonu 0-18 yaş aralığında. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, başta böbrek sağlığı olmak üzere genel sağlığı bizim önemli önceliklerimizden olmalı” dedi.

 

Erk, “Her yıl Mart ayının 2. perşembe günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinlikler ele aldığımız ‘Dünya Böbrek Günü’nün 2017 teması, böbrek sağlığının korunması amaçlı “çocuklarda obezite ile mücadele” oldu. Vakıf olarak yaptığımız tüm çalışmalarda bu konuya özellikle öncelik veriyoruz. İstedik ki bu süreçte siz genç beyinlerin de hem katkısı hem bilgisi olsun Başvuru yapan tüm katılımcıların bu süreçte obeziteyi sorgulayıp araştırdıklarını, neden olduğu ve nelere yol açtığı konusunda fikir sahibi olduklarını düşünüyorum. Özellikle bu nedenle katılımlarınız bizim için son derece değerli” dedi.

 

Konuşmanın ardından önce yarışmaya katılan fakat yaş sınırından dolayı değerlendirme dışından kalan 1. Sınıf öğrencilerinden Mini Mini Birler Grubu’na teşekkür sertifikası ve kupa verildi. Sonrasında ise katılım sağlayan öğrencilere, böbrek sağlığının korunmasına dikkat çekmek amacıyla “sağlıklı beslenme ve hayat tarzı önerileri eğitimi” verildi.

📆 03 Nisan 2017 Pazartesi 11:46   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR