MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » “çırağı Kaybolmuş Sanatları Bulmaya Çalışıyoruz”
“çırağı Kaybolmuş Sanatları Bulmaya Çalışıyoruz”

Uluslararası Festivaller Birliği’nin bu yılki ilk toplantısı Pendik’te yapıldı. Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin “Çırağı kaybolmuş sanatları bulmaya çalışıyoruz. Geçmişten aldığımız geleneksel mirası keşfetmeye ve yeni nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Pendik Holiday İnn Hotel’de gerçekleşen toplantıya KKTC’den çok sayıda belediye başkanıyla, İstanbul’daki belediyelerin kültür sorumluları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin kültür sanat açısından oldukça renkli bir coğrafyada yaşadığımızı vurgulayarak “Sanat açısından bütün değerlerin merkezindeyiz. Düzenlediğimiz her etkinlikte binlerce yıla ait sanatları keşfediyoruz. Bir diğer anlamda ustası bulunmayan, çırağı kaybolmuş sanatları bulmaya çalışıyoruz.” dedi.

KKTCli Başkanlardan anlamlı mesajlar

Programa katılan KKTC’li Belediye Başkanları da yaptıkları selamlama konuşmalarında anlamlı mesajlar verdi.  KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip bir  toplumun gelişmesinin kültür ve sanatla olabildiğini Pendik’te fark ettiklerini belirtirken Mehmetcik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise kültür ve sanat olmadan hayatın anlamsızlaştığını söyledi. Tatlısı Belediye Başkanı Hayri Oğuzcan da birliğe üye olmaktan onur duyduğunu ifade ederek kültür ve sanatın gelişmesine desteğinden ötürü Uluslararası Festivaller Birlik üyelerine teşekkür etti.

2018 faaliyetleri görüşüldü

Pendik Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda protokol konuşmalarının ardından  birlik üyeleri iki oturum halinde  2018 yılında düzenlenecek festivallerin tarihleri ve içeriklerini görüştü.

 

📆 10 Nisan 2018 Salı 12:41   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR