MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » CHP’de MYK revizyonu yapıldı… İşte isim isim yeni ‘A takımı’
CHP’de MYK revizyonu yapıldı… İşte isim isim yeni ‘A takımı’

24 Haziran’da yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonrası olağanüstü kurultay tartışmaları yaşanan CHP’de, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) yenilendi. Parti Sözcüsü Fait Öztrak, Parti Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi oldu. Oğuz Kaan Salıcı ise Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bülent Tezcan, Öztürk Yılmaz, gibi isimler ise yeni yönetim kadrosunda yer almadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesinde birlikte çalışacağı parti yönetimini açıkladı. Beklenenin aksine, Kılıçdaroğlu MYK üyesi sayısını düşürmedi. Ancak bazı kilit görevlerdeki isimleri yönetim dışı bıraktı, bazı genel başkan yardımcılarının ise görev alanlarını değiştirdi.

En çok dikkat çeken değişiklik, partinin “gayrı resmi 2 numaralı koltuğu” olarak görülen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığında oldu. Bu görevin dışında Parti Sözcülüğünü de yaklaşık iki yıldır sürdüren Bülent Tezcan MYK dışı kalırken, Kılıçdaroğlu örgütleri İstanbul eski İl Başkanı olan, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’ya teslim etti.

Bülent Tezcan’dan önce örgütten sorumlu olan, ancak Şubat ayında bu görevden alınarak İnsan haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı yapılan Tekin Bingöl’ün de bu kez MYK dışı kalması dikkat çekti.  CHP’de 24 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan kurultay tartışmasında, kurultayın toplanması halinde İstanbul’dan bir grubun da Genel Başkanlık için Oğuz Kaan Salıcı’yı destekleyebileceklerine ilişkin haberler çıkmıştı.

SOL GRUPTAN DA İSİM VAR

Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sında en dikkat çeken isim ise Orhan Sarıbal. Sarıbal, son kurultayda İlhan Cihaner ve Selin Sayek Böke ile birlikte” sol grupta” yer almış, sol grup Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine karşılık, kendi anahtar listelerini çıkarmışlardı.

PARTİ KASASI, KILIÇDAROĞLU’NUN EN YAKININA EMANET

MYK dışında kalan isimlerden biri de, uzun süredir “parti kasası” olarak görülen, mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç oldu. Koç’un yerine ise Kılıçdaroğlu, Genel Başkan olduğu günden bu yana parti içinde “en yakını” olarak görülen Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nu atadı.

ÖZTRAK’A ZOR GÖREV

Türkiye’nin içinden geçmekte olduğu ekonomik krizde, ekonomik ilişkiler konusunu ise Kılıçdaroğlu Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’a bıraktı. Öztrak, Genel Başkan yardımcılığının yanısıra Parti Sözcülüğü görevini de üstlendi.  Bir önceki MYK’da ekonomi politikalarından sorumlu isim olan Aykut Erdoğdu ise MYK’daki görevini kurudu, ancak görev alanı değişti. Erdoğdu, işveren sendikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.

DIŞ İLİŞKİLERE TECRÜBELİ İSİM

Kılıçdaroğlu, dış politikada yaklaşık A takımında yer alan Öztürk Yılmaz’ı da bu kez MYK dışı bıraktı. Yılmaz’ın yerine, bir önceki MYK’da kamu diplomasisinden sorumlu olan emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz’ü getirdi. Kamu Diplomasisinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ise kaldırıldı.

İLK KEZ GENÇLERDEN SORUMLU MYK ÜYESİ

Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’da yaptığı bir başka yenilik ise, Türkiye’nin genç nüfusunu gözönüne alarak, sadece Gençlerden sorumlu bir Genel Başkan Yardımcılığı görevi tahsis etmek oldu. Bu göreve yeni vekilerden Yunus Emre atandı.

EĞİTİMDEN SORUMLUYDU, KADIN POLİTİKALARINA ATANDI

📆 10 Ağustos 2018 Cuma 20:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR