MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » CHP’DE KURULTAY RÜZGARI ESTİ
CHP’DE KURULTAY RÜZGARI ESTİ

KİM KAZANDI KİM KAYBETTİ?

Yaklaşık iki aydır peş peşe Kongreler yapan Cumhuriyet Halk Partisin’de  her kongrenin ardından,çeşitli yorumlar yapılıyor.

Cumhuriyeti kuran partinin Ülkeyi idare edebilecek bir parti olmaktan çıktığından tutunda,daha güçlü bir kadro kurmak adına değişimler yaptığından da bahsediliyor.

İşin ilginç yanı tüm bu yorumları yapanların bir başka partili değilde Cumhuriyet Halk Partililer olması.Peki (CHP)’de neler oluyor dersek,yine partililerin yorumlarından yola çıkarsak üst üste birçok seçimi kaybetmiş olan bir Genel başkanının  tekrar Genel Başkanı seçilmesi doğrumuydu,bana göre doğruydu.

Sayın Kılıçdaroğlu seçim kazanamamış olabilir ama Cumhuriyet Halk Partisini Seçimlere götürebilecek tek Liderin Sayın Kılıçdaroğlu olduğunu düşünüyorum.Yapılması gereken en acil şeyin yapılan kongrelerde kaybedenleri kaybetmemek olduğunuda yeri gelmişken belirteyim…

Hani diyorlarya çok sevgili partililerimiz, üst üste birçok seçim kaybetmiş bir Genel Başkanla 2019’u nasıl göreceğiz nasıl iktidar olacağız,(elinsaf)sizin hiçmi suçunuz yok.Kemal Kılıçdaroğlu tek başınamı var bu partide acaba sizler Genel Başkana yardımcı olmak adına yada çok sevdiğiniz partinizi iktidar yapmak adına neler yaptınız ,birbirinizi yemekten başka.

Binleri peşine takıp İstanbul’a kadar gelen ,Hak ,Hukuk ve Adalet için mücadele veren ilerlemiş yaşına rağmen kilometrelerce yürüyen,Kılıçdaroğlu değilmiydi?

Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu ve herkesimden yüz binlere ulaşan,bu kitleye eleştiriler yapmak yerine, sizlerde yüz binler katın ve partinizi iktidar yapın çok zor değil.Kılıçdaroğlu sizlere bir kapı açtı.

İNCE OLABİLİRMİYDİ?

Gelelim Yalova Milletvekili Muharrem İnceye Sayın İnce iyi bir hatip olabilir iyi bir Siyasetçi olabilir,ama bana göre Genel Başkanlık yapabilecek tecrübe ve deneyime olgunluğa sahip olduğunu düşünmüyorum.

Mevcut Hükümetin elinde bulundurmuş olduğu İktidar gücünün karşısında Cumhuriyet Halk Partisi zırhını giyip savaşabileceğinide düşünmüyorum. Zaten delegelerde bu düşünceye sahip oldukları için kendisini Genel Başkan yapmadı.

KARTAL’DA ANKARA RÜZGARIMI ESTİ

Büyük Kurultayda oy kullanabilecek 11 delegeye sahip ve solun kalesi olarak anılan Kartal gibi bir İlçeden Parti Meclis Üyesi çıkmaması düşündürücü.Neyin intikamını kimden alıyorsunuz?

Son iki yıldır (CHP)’nin gerek  Kartalda, gerekse  istanbul’da ve yurt çapında  her etkinliğine katılan ve elinden geleni yapan Sayın Hüsnü Süslünün 299 oy alıp yedeklerde kalmasıda bence düşünülmesi gereken bir olaydır.

EVET GELELİM VİZYON MESELESİNE

Sayın Süslü’nün  ve Kartaldan katılan  PM üyesi adaylarının listeye girememesinin ardından sosyal medya üzerinden Kartala yönelik yapılan eleştirilerde, birönceki vizyonsuz İlçe  yönetimi İstanbul İline yönetici , Ankaraya’da (PM)üyesi göndermişti diyorlar. Yalnız küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırıyorlar,Vizyon meselesini görüntüye diksiyona,maddi güce bağlayanlar yanılıyorlar. Vizyon demek tüm bunlardan ibaret değildir,Vizyon demek geniş bir görüş açısına sahip olmak,bugünden bakıp iki üç yıl sonrasını görmek,Ülkenin siyasi gidişatını okumak ve ona göre önlemler almak demektir.Partilerde altlarına verilen koltukların çok önemli olmadığını tek sorunun partiyi iktidar yapmak gibi bir bakış açısına sahip olmalıdırlar. Kaldıki Ülkedeki 2 yıl önceki siyasetle şu anki siyaset arasında çok fark var,amaç (CHP)’yi biryerlere taşımaksa 2 yıl önce nerede olduğun önemli değil iktidar olmak adına bugün neler yapabileceğin önemlidir.

Son olarak şunları söylemek istiyorum,Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisinin isminin değişmesi dışında kimin isminin değiştiği benim için önemli değildir.Makamlar ve mevkiler geçicidir Kalıcı olan Türkiye Cumhuriyetinin bekası ve Partimizin devamlılığıdır.Amacın 2019 seçimlerine birbirinizi yiyerek değil kenetlenerek hazırlanmanız ve hiçte zor olmayan birşer olan ”İKTİDAR”olmanızdır.

Saygılarımla…

📆 06 Şubat 2018 Salı 10:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR