MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Pendik, Toplum » CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak”Ülkemizin CHP’ İktidarına İhtiyacı Var”
CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak”Ülkemizin CHP’ İktidarına İhtiyacı Var”

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik İlçe Başkanı olan Doğan Çakmak; Pendik’le ilgili projeleri ve genel gündem hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Çakmak; Pendik’te 100 bin oy farkının önemli olmadığını ifade ederek; mahalle ve seçmen analizlerinin doğru yapılması halinde, halkın beklentilerine yönelik çözüm üretilmesi esas alındığında Pendik’te tekrar iktidar olacaklarını belirtti.

Çakmak; Pendik’te seçim tarihini bekleme lüksü olmadıklarını sözlerine ekleyerek; mahalle birimleri ve komisyonların kurulması halinde sahada aktif olarak çalışacaklarını söyledi.

Doğan  Çakmak; Cumhuriyet Halk Partisi’nin kentsel dönüşüm veya riskli alan olarak ilan edilen ve mülkiyet sorunlarına da değinerek; Örneğin ; kentsel dönüşüm veya riskli alan olarak ilan edilen ve mülkiyet sorunlu alanlarda vatandaşın muhatabı her aşamada CHP’ li Belediyeler iken , AKP’ li belediyelerde vatandaşın Muhatabı her zaman Müteahhit firmalardır. Bunun ne anlama geldiğini yeniden tarif etmeye gerek var mı!? dedi.

Özgür İstanbul Gazetesi; Doğan Çakmak kimdir kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Doğan Çakmak;1985 İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mezunuyum. 41 yıldır Pendik’liyim, 1990 dan beri İnşaat Mühendislik alanında faaliyet gösteren şirketlerde ortaklık yöneticilik yaptım, yapmaya devam etmekteyim.

Özetle ; 1985 SODEP üyeliğimle başlayan siyasi yaşamım

SHP Gençlik Kolları üyeliği ve Başkanlığı

1989-94 Pendik Belediye Meclisi Üyeliği

1992-94 Tuzla İlçe Başkanlığı

1998-2001 CHP İstanbul Gençlikten sorumlu İl Başkan Yardımcılığı

2011-2015 CHP İstanbul Örgüt ve Örgütlenmeden sorumlu İl Başkan yardımcılığı

  1. Dönem 1. Bölge Milletvekili Adaylığı görevlerinde bulundum.

Evliyim, biri Endüstri Mühendisi diğeri İTÜ İşletme mühendisliği 2. Sınıf öğrencisi 2 oğlum var.

Özgür İstanbul; Pendik CHP İlçe Başkanlığı kongre seçimlerinde yüksek oy oranı ile seçildiniz. Kongre sonrasında yönetiminiz oluşturuldu mu? Mahalle bazında yenilik olarak neler gerçekleştirdiniz?

Doğan Çakmak;11. Olağan kongremizde 3 aday olarak partimizde hizmet yarışında bulunduk, ilçe Başkanlığı sorumluluğu bana ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza verilmiş oldu, çoğu yeni simalardan ve sürece ciddi emekler katacak olan arkadaşlar olduğuna inancım tamdır. Mahalle bazında örgütlenmelerimiz programımız çerçevesinde devam etmektedir. Her mahallede birim başkanlığı yanında gençlik ve kadın kollarımızın oluşması hedefimizi paylaşabilirim.

Özgür İstanbul;Pendik’te CHP ve mevcut iktidar arasında ciddi bir oy oranı farkı var. İlçe Başkanı olarak mevcut oy oranlarının arttırılmasına yönelik ne tür bir çalışma yürüteceksiniz ?

Doğan Çakmak; Pendik’te iktidar olmayı başarmış, ancak 25 yıldır iktidardan uzak kalmış bir partinin sorumluluk üstlenen yöneticileri olarak bunun sebeplerini çok iyi irdelemek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Son bir iki seçime bakıldığında ortalama yüz bin oy farkı bulunsa da, bize göre bu farkın kapatılması çok zor değildir. Ancak mahalle ve seçmen analizlerini doğru yapmak ve yeni stratejiler geliştirme ihtiyacımız vardır. Seçim tarihini bekleme lüksümüz yoktur, şimdiden yapılması gereken çok işimizin olduğunun farkındayız. Çalışma komisyonlarımızı kurma çalışmalarımız biter bitmez, sokaklarda olacağız. Bu yönde çalışmalarımız yoğunlaşarak devam etmektedir.

Özgür İstanbul;Pendik’ te CHP’ ye dönük halkçı projeleriniz nelerdir?

Doğan Çakmak;İlçemizin öne çıkan sorunları; Halkın katılımı sağlanmadan demokratik anlayışa ihtiyaç duyulmadan hazırlanan imar planlarından kaynaklı ciddi Adaletsizliklerin oluştuğu, Kentsel dönüşüm alanlarında ranta dayalı bir anlayışın hüküm sürdüğü, 25 yıldır her seçim öncesinde AKP li yöneticiler tarafından, mülkiyet sorunlarının çözüleceğinin vaat edilmiş olmasına rağmen hala birincil sorun olarak devam ettiği, alt yapı sorunlarının giderek arttığı ve dolayısıyla Ulaşım sorununun ise kentimizde yaşamı çok olumsuz etkilediği, İşsizliğinde giderek artıyor olması kent yaşayanları olarak, olumsuz yaşam koşulları da eklenince, huzursuzluğun giderek arttığı herkesçe bilinen gerçeklerimizdendir.. CHP’nin yerelde iktidar olma talebi bu sorunlara köklü çözümler öneriyor olmamız temelinde haklılığını korumaktadır. Somut olarak CHP’ nin iktidarda olduğu ilçelerimize bakılırsa farkı görmek mümkündür..

Örneğin ; kentsel dönüşüm veya riskli alan olarak ilan edilen ve mülkiyet sorunlu alanlarda vatandaşın muhatabı her aşamada CHP’ li Belediyeler iken , AKP’ li belediyelerde vatandaşın Muhatabı her zaman Müteahhit firmalardır. Bunun anlama geldiğini yeniden tarif etmeye gerek var mı ?

📆 13 Şubat 2018 Salı 13:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR