MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » CHP KARTAL ÖĞRETMENLERİNİ UNUTMADI
CHP KARTAL ÖĞRETMENLERİNİ UNUTMADI

CHP Kartal İlçe başkanlığı ve CHP Kartal İlçe Gençlik Kolları, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü Kartal meydanında düzenledikleri bir etkinlikle kutladı.

Etkinlik Kartal ilce gençlik kolları başkan yardımcısı Özgecan Karakuş’un sunumu ile başladı.Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Etkinliğe,CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas,Kartal belediye başkanı Op.Dr Altınok Öz, CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu üyesi Erdoğan Demir,CHP Kartal ilçe başkanı Muammer Çelebi ve yönetim kurulu Üyeleri, CHP Kartal belediye başkan aday adayı Oğuz Aykan ve çok sayıda partili katıldı..


24 Kasım Öğretmenler Günü Nedeniyle bir konuşma yapan CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi şunları söyledi:

“Öğretmenlerimiz çocukların ailesinden uzak bulundukları zaman dilimlerinde onların en büyük yardımcısı konumundadırlar zira onlar, çocuklarımıza ihtiyaç duydukları okuma ve yazma becerisi ve bilgi dağarcıklarını geliştirip güçlendirmelerine ve kültürlenmelerine katkı sağlayacak bilgileri sunmakla görevli oldukları halde bunları sunmakla kalmazlar aynı zamanda büyük özveri ve çabalar sergileyerek onların her türlü sorunları ile ellerinden geldiğince ilgilenmek suretiyle adeta onlara ikinci bir aile ortamı ve sıcaklığı sunarlar.

Bu gün gelinen noktada; gelişip kalkınmada ve güçlenmede eğitim ve öğretimin yeri inkar edilemez. Bir toplumun ortaya koyduğu eğitimin kalitesi diğer bir deyişle eğitim ve öğretime verdiği değer onun aynı zamanda gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesi ile de alakalı olacaktır. Bu sebeple kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olmak hiç kuşku yok ki eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlar olmakla mümkün olacaktır.

Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Atatürk’e “İşte memleketi kurtardınız, şimdi ne yapmak istersiniz” diye sorulduğunda O, “Baş Öğretmen olarak milli irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir” diyerek eğitim ve öğretime verdiği büyük önemi ifade etmiş ve daha sonrasında memleketin selameti ve istikbali için bu alanda köklü değişikliklere imza atmış, Latin alfabesinin kabul edilmesinden sonra 24 Kasım 1928’de açılan Millet Mektepleri ile okuma yazma seferberliği başlatılmış, bu alanda yürütülen gayret ve çabalara Başöğretmen sıfatıyla katkı sağlamıştır.

ÖĞRETMENLER FEDAKAR İNSANLARDIR

Öğretmenler, insanları eğiten, onlara sorumluluk duygusunu aşılayan, iyiyi doğruyu, güzeli ve faydalı olanı öğreten, ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kişilik olgusunun gelişimine katkıda bulunan fedakâr insanlardır.

Başöğretmenimiz Atatürk, öğretmenlerimize şöyle sesleniyor “Öğretmenler, yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır…”

Onun aydınlık, çağdaş yolunun ışığında bizleri , Türk milletini muasır medeniyetler çizgisine taşıyacak olan sizlersiniz.


CHP İKTİDARINDA BU ÇİLEYE SON VERECEĞİZ

Türkiye tarafından da kabul edilen ve altına imza atılan bir belge olmasına karşın, Türkiye’nin yıllardır bu kararlardaki yükümlülükleri yerine getirdiğini söylemek mümkün değildir.

Türkiye’nin öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler gününü hukuksuz ihraçlar, açığa almalar, soruşturma ve sürgünlerin gölgesinde, işsizlik tehdidiyle ve sözleşmeli, güvencesiz istihdam uygulamaları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Bu uygulamalara CHP iktidarı ile son vereceğiz.”

Galeri
📆 26 Kasım 2018 Pazartesi 09:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR