MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » CHP Kartal Kadın Kollarından basın açıklaması ”Kadınlar yaşasın diye yaşasın kadınlar”
CHP Kartal Kadın Kollarından basın açıklaması ”Kadınlar yaşasın diye yaşasın kadınlar”

25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma gününde kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğin önemini birkez daha vurgulamak amacıyla CHP Kartal İlçe Başkanlığında Kadın Kolları Başkanı Gamze yavuzer tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

 

 

2014 Türkiyesinde kadınlar öldürülüyor ,emekçiler öldürülüyor. Kadın cinayetleri,kadın intiharları,taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiç bir dönem yaşamadıkları kadar şiddet altında.

 

 
2013’te 237 kadın öldürüldü. 2014’ün ilk 10 ayında bu sayı 255’e yükseldi. Bunlardan 12 kadın,tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti.

 

 
Sadece Ekim ayında 29 Kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.
25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele ve dayanışma gününde kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğin önemini birkez daha vurgulamak istiyoruz ve kadınlar mutlu yaşasın ,özgür yaşasın diyoruz.

 
Dünyanın hertarafında kadınlar hakları için aynı mücadeleyi veriyorlar. Baskının ve şiddetin hertürlüsüne karşı olduğumuzu , bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için hertürlü şiddete karşı susmuyoruz.

 

 
Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri , güvensiz çalışan kadınların iş cinayetleri,cinsel yönelimleri nedeneiyle öldürülen bireyler,çocuk işçiler,çocuk gelinler,cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu mücadelenin top yekün örgütlü ve dayanışma içerisinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor.

 
Kadınların evde,sokakta yada çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı,şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklarına rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduklarını biliyoruz.

 
Kadınları yok sayan onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden zihniyete karşı bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz.

 
EMEĞİMİZE,BEDENİMZ,KİMLİĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ…

 
Sevginin,huzurun,barışın ve insanca bir yaşamın yeşermesi için sesimizi dahada yükseltiyoruz ve diyoruzki;

 

 
KADINLAR YAŞASIN DİYE YAŞASIN KADINLAR…!!!

 

 
ARZU ÖNER
CHP İSTANBUL KADIN KOLLARI BAŞKANI

📆 25 Kasım 2014 Salı 12:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR