MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » CHP İBB Sözcüsü Tarık Balyalı“Ekrem İmamoğlu’nun Esintisi Yetti”
CHP İBB Sözcüsü Tarık Balyalı“Ekrem İmamoğlu’nun Esintisi Yetti”

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal edilmesinin ardından İBB Meclisi dün ilk kez toplandı.

Mecliste İmamoğlu’nun suya indirim ve ücretsiz ulaşımla ilgili vaatleri AKP Grubu tarafından gündeme getirildi. İBB CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı, “Ekrem İmamoğlu’nun esintisi yetti. 23 Haziran’dan sonra fırtınaya dönecek” dedi.

İBB Meclisi mayıs ayı oturumları dün başladı. Meclis Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ yönetiminde toplanan İBB Meclisi’nde sert tartışmalar yaşandı.

CHP’li üyeler meclise “Her şey çok güzel olacak Ekrem abi” yazılı rozetleri takarak geldi. Gündem dışı söz alan CHP İBB Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı YSK’nin İstanbul seçimini iptaline değinerek, “16 milyonluk seçmen kitlesine haksızlıktır. Mağdur edilen İmamoğlu, şu veya bu parti değildir. Bu, tarihe geçmiş bir yaradır. 23 Haziran’da şu veya bu parti temizleyemez. Bazı sorunları, siyasetçiler çözemez. Halk eline alır ve çözer” dedi. “Ekrem Bey’in esintisi yetti” diyen Subaşı, “Pideleri İstanbul halkı bir liraya yiyor. Su fiyatı inecek. Ulaşım, gençlere verilen kart fiyatları düşecek. Bu 18 gün içinde esintidir. Bundan sonra İBB, partizanca işler için kullanılmayacak. Her şey çok güzel olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Film göndermesi

AKP İBB Meclis Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu ise YSK tarafından seçimlere şaibe karıştığı ve tam hukuksuzluk hali ortaya çıktığı gerekçesiyle seçim tekrarı kararı verildiğini savundu.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre, Cem Yılmaz’ın da oynadığı “Her Şey Çok Güzel Olacak” filminden bahseden Göksu, “Filmin ana karakteri Altan. Hayal satar, umut satar, dolandırır ve hırsızlık yapar bu karakter. Sizin Altan’ınız kim Allah aşkına? Bu millet Altanları seyreder, sadece güler geçer ama asla desteklemez” diye konuştu. CHP’li üyeler sıralara vurarak Göksu’yu protesto etti.

‘Yıldırım, rol çalmasın’

İBB CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı ise AKP’nin İBB adayı Binali Yıldırım’ın daha mecliste görüşülmeden suya yüzde 40 indirim yapılacağı ve öğrenci aylık akbili fiyatının düşeceğine ilişkin açıklama yapmasının meclise saygısızlık olduğunu belirterek, “Talimatları veren İstanbul’un seçilmiş başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Yıldırım’ın rol çalmasına gerek yok. İmamoğlu çok güzel olacak demişti, oluyor. Ekrem İmamoğlu’nun esintisi yetti. 23 Haziran’dan sonra fırtınaya dönecek” dedi.


📆 15 Mayıs 2019 Çarşamba 22:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR