MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » CHP belediye başkan adayları isim listesi son dakika 2018 CHP belediye başkan adayları belli oldu mu?
CHP belediye başkan adayları isim listesi son dakika 2018 CHP belediye başkan adayları belli oldu mu?

Belediye başkan adayları isim listesi hakkında son dakika açıklamaları merak ediliyor.

 Balıkesir’de Büyükşehir için Ahmet Akın aday oldu. Yalova, Burdur ve Giresun’da mevcut adaylar tekrar aday oldu.CHP belediye başkan adayları belli oldu mu? Vatandaşlar yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Yerel seçimler için geri sayım başladı. Partilerde aday seçimleri için çalışmalar başladı. Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nde, partinin ilk belediye başkan adayları belirlendi. Bu çerçevede; tamamı ilçe ve beldeleri kapsayan 105 aday kamuoyuna açıklandı. CHP’de açıklanacak belediye başkan adayları için 14 Kasım Çarşamba günü sabah saatlerinde önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ardından Parti Meclisi olağanüstü toplanacak. Parti Meclisi’nde, MYK tarafından isimleri belirlenen belediye başkan adaylarının durumuna son nokta konulacak. CHP’nin açıklayacağı belediye başkan adayları arasında bu kez il ve büyükşehir adayları da bulunacak. Belediye başkan adayları ile ilgili detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 8. maddesinin birinci fıkrasında yer alan; “Mahalli idareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür.” hükmüne istinaden, mahalli idareler seçimleri 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacaktır.

CHP belediye başkan adayları son dakika ne zaman açıklanacak sorusu araştırılıyor. SON DAKİKA… Balıkesir’de Büyükşehir için Ahmet Akın aday oldu. Yalova, Burdur ve Giresun’da mevcut adaylar tekrar aday oldu. 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 8. maddesinin birinci fıkrasında yer alan; “Mahalli idareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür.” hükmüne istinaden, mahalli idareler seçimleri 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacaktır. Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi’nde, partinin ilk belediye başkan adayları belirlendi. Bu çerçevede; tamamı ilçe ve beldeleri kapsayan 105 aday kamuoyuna açıklandı.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önce parti genel  merkezinde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yapıldı. Parti örgütlerinden gelen talepler ve anketlerin değerlendirildiği  MYK’de, belediye başkan adaylığı konusunda üzerinde hemfikir olunan isimler  belirlenerek PM’ye sunulması kararlaştırıldı. MYK sonrasında saat 11.00’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu  başkanlığında PM toplandı.Yaklaşık 150 belediye başkan adayının oylanması ve isimlerinin  kamuoyuyla paylaşılmasının beklendiğini PM’de, Ankara’nın Yenimahalle ve Çankaya  ilçe adaylarının da oylanacağı öğrenildi.CHP’nin açıklayacağı belediye başkan adayları arasında bu kez il ve büyükşehir adayları da bulunacak. Belediye başkan adayları ile ilgili detaylara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

📆 14 Kasım 2018 Çarşamba 16:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR