MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Maltepe, Manşet, Toplum » Cemalnur Sargut, Maltepelilerle buluştu
Cemalnur Sargut, Maltepelilerle buluştu

Maltepe Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında birbirinden ünlü isimleri Maltepelilerle buluşturmaya devam ediyor.

 

Ramazan Sohbetleri’nin konuğu Türkiye’nin önde gelen mutasavvıf yazarlarından Cemalnur Sargut, Maltepelilere Allah aşkını, insanın içsel arayışlarını anlattı.

Maltepe Belediyesi’nin Ramazan ayında mahallelerde kurduğu Sevgi Sofraları’nın dünkü adresi Başıbüyük Mahallesi oldu. Başıbüyük Caddesi’nde verilen iftar yemeğinde,  yüzlerce kişi aynı sofra etrafında buluştu. İftar yemeğinin ardından düzenlenen “Ramazan Sohbetleri”nin konuğu mutasavvıf- yazar Cemalnur Sargut, Maltepelilerle tasavvuf üzerine sohbet etti. Sargut, Allah aşkını ve aşk kelimesinin manasını şöyle izah etti: “Aşk kelimesi üç harften oluşur. Ayn, şın ve kaf aynı harfi görmek demektir. Yani her şey Allah’ı görerek başlar. Allah’ı nasıl görüyoruz dersek bu gözle görülemez ancak Allah bilinir, hissedilir, varlığından emin olunur. Bunun adına görmek denir. Ya da hiçliğimizde O’nun varlığını hissederiz. İşte hiçlikle varlığı hissetmeye de görmek denir. O’nu bir kere görmeye başladınız mı, bu sefer her yerde O’nu aramaya başlarsınız. O da her yerde vardır yani o zamanda yavaş yavaş o sevgiliyi tanıdıkça ona aşık olursunuz. Bu noktaya sarhoşluk yani şın harfi denir. O zaman ondan gelen her şey size hoş gelmeye başlar. Hastalığı misafir diye, ölümü lütuf diye karşılamaya başlarsınız. İnsan Allah’a olan aşk sonuçta insanı diri kılar.”

 

 

“Yaratılmış her şeye hürmet edeceğiz” diyen Sargut, “Allah için hizmetçi olduğumuz sürece varız. Kalbi sağır olanlara kızmayın. Onlara Allah sevgisini öğretmeye çalışın. Yunus Emre ‘Yaratılanı severim Yaradan’dan ötürü’ der. Yaradan’ın yarattığı her şeye hoşgörü ile yaklaşmamız esastır. Herkese hürmet edin ama zaliminde zulmüne eşlik etmeyin” dedi.

 

 

Sohbetin ardından geleneksel Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezi  “Geçmiş Zaman Olur ki” isimli orta oyunu ile çocuklar ve aileleri eğlenceli dakikalar geçirdi.  Maltepe Musiki Cemiyeti de birbirinden seçkin sanat müziği eserleri ile müzik ziyafeti yaşattı

Etiketler:
📆 06 Temmuz 2015 Pazartesi 19:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR