MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Üsküdar » “CANA CAN KAT, ORGAN BAĞIŞINA DESTEK VER!” KAMPANYASININ İLK SUNUMU GERÇEKLEŞTİ
“CANA CAN KAT, ORGAN BAĞIŞINA DESTEK VER!” KAMPANYASININ İLK SUNUMU GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi’nin desteklediği İyi ki Üsküdar Var! Platformu, hayatimiziyiliksaglik.com sitesi, TC. Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı ve Karaciğer Nakil Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Ender Dulundu ve Kanope işbirliği ile organ bağışına farkındalık oluşturmak amacıyla yürütülmeye başlayan “Cana Can Kat, Organ Bağışına Destek Ver” kampanyasının ilk sunumu Üsküdar Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleşti.

 

Programa katılan Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “ ‘Cana Can Kat, Organ Bağışına Destek Ver!’ kampanyası çok alışık olduğumuz bir proje değil. Ne yazık ki insanlar sağlığı yerindeyken bunun öneminin farkında değiller. Toplum olarak bu duyarlılığı yaymak ve herkesi bilinçlendirmek adına hepimize çok iş düşmekle birlikte çok eksiğimiz olduğunu da itiraf ediyorum. Bugün burada Prof. Dr. Ender Dulundu, Kanope derneği,  İyi ki Üsküdar Var! ekibi ve sevgili oyuncumuz Zeynep Beşerler ile bu önemli çalışmayı başlatmış oluyoruz,“ dedi.

Ünlü oyuncu Zeynep Beşerler, “Ben organlarımı bağışlayalı 10 sene oldu. Bir şeylerin farkına başımıza gelmeden önce varırsak, başımıza geldikten sonra ‘Neden böyle?’ diye sormayız. En sevdiğimiz kişilerin başına böyle bir şey geldiği zaman sizlerden böbrek veya karaciğer alınabiliyor ama ya o insan kalp bekliyor olsa? O zaman ne olacak? İşte bunu biraz düşünüp elinizi vicdanınıza koymanızı rica ediyorum sizden. Çünkü Türkiye’de organ bağışı beklerken vefat eden çok fazla insan var ve biz el ele verirsek bir şeylerin üstesinden gelebiliriz. İnsanları yaşatmak için el ele vermemiz gerekiyor. Sizden tek ricam evde ailelerinizle bu konuyu konuşmanız,“ şeklinde konuştu.

Programın devamında Prof. Dr. Ender Dulundu organ bağışı konusunda bilgilendirme yaparken Marmara

📆 29 Ocak 2018 Pazartesi 23:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR