MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ VE TÜM ŞUBELERİNDEN
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ GENEL MERKEZİ VE TÜM ŞUBELERİNDEN

 

Kadınları ve tiyatro sanatını aşağılayan emir,

çağdışı bir düşünce olduğu için kabul edilemez.

TBMM’de sahnelenen Çanakkale Şehitlerini anma gününde kadın sanatçıların sahnenin görünmeyen bir yerinde saklanarak oyunun yalnız erkek sanatçılarla sahnelenmesi, yaklaşık yüz yıllık tiyatro tarihimiz açısından bütün taraflar için utanç verici ve affedilmez bir uygulama olmuştur.

Bu emir ve talimatı verdiği iddia edilen TBMM Başkanı kadar emri uygulayan kadın ve erkek sanatçıların da bu müessif olaya neden oldukları için suçlu oldukları bilinmelidir. Oyunu oynamanın kendileri için bir risk taşıdığının bilincindeyiz ancak laik, demokratik Cumhuriyet’in korunmasında toplumun her bireyi gibi onların da sorumluluğu olduğu unutulmamalıdır.

Laik Türkiye Cumhuriyeti’nde ve Atatürk’ün yüce Meclis’inde kadınların görünmez kılınmaları, laik demokratik rejime yapılmış bir darbedir ve kadınlara karşı bir ayrımcılıktır. Kadınları ve tiyatro sanatını aşağılayan böyle bir emir, çağdışı bir düşünce olduğu için kabul edilemez.

Kadınların yüz yıllık kazanımlarını hedef alan bu çağdışı olay hakkında gerekli araştırma ve soruşturmanın yapılmasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak talep ediyoruz.

📆 03 Nisan 2018 Salı 13:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR