MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Boğazlayan Kaymakamı Kemal Bey 99.Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
Boğazlayan Kaymakamı Kemal Bey 99.Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Kartal Belediyesi, 10 Nisan 1919’da idam edilen, 14 Ekim 1922 tarihinde ‘Milli Şehit’ ilan edilen Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi Kaymakamı Kemal Bey’i, ölümünün 99. yıl dönümünde mezarı başında andı.

 

Kuşdili Mezarlığı’nda gerçekleştirilen anmaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Dr. Mustafa Kavlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Mustafa Erkal, Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi birim müdürleri, Boğazlıyan Kemal Bey Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve vatandaş katıldı.

 

Anma programı, İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Dr. Mustafa Kavlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Mustafa Erkal ve Emekli Tümgeneral Cumhur Evcil, törende yaptıkları konuşmalarda Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’i anlattılar, Türkiye’nin şu andaki gündemine değindiler.

 

“Tarihini bilmeyen millet ayakta kalamaz”

 

Anmada konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, emperyalist güçlere karşı birlik olmak gerektiğini vurguladı. Başkan Altınok Öz, “ Milli Şehidimiz, her yönüyle anlatıldı. Bugün çok mutlu olduğum bir şey var. Boğazlıyan’ın gençliği, kendi şehidine sahip çıktı. Kutluyorum gençlerimizi ve şunu hatırlatmak istiyorum. Tarihini bilmeyen millet ayakta kalamaz. O yüzden tarihi derinlemesine araştırın. Türk milletinin Ermeni halkı ile hiçbir sorunu yok, Ermeni teröristlerle sorunu var. O gün, emperyalizm sıcak denizlere ulaşmak için etnik kimlikleri kullanmış. Şimdi ise görüyoruz ki vekâlet savaşları var. Paralı askerler var. Kendi insanlarını savaşa katmadan, parayla insan öldürüyorlar. Ülkeleri böyle şekillendirmeye çalışıyorlar. O günkü savaşla bugünkü savaş arasında hiçbir fark yok. İkisi de emperyalizmin kavgasıdır. O zaman bir mahkeme kuruldu, idam cezası vardı ve Kemal Bey’i şehit ettiler. Ama bundan birkaç yıl önce, kahraman Türk ordusunu, Türk ordusunun Genel Kurmay Başkanını terörist başı diye yargılarken, birçok subayı da idam cezası günümüzde olmadığı için ağırlaştırılmış müebbetle yargıladılar. Sonunda anlaşıldı ki yargılayanlar, o zamanki mahkemede Rum ve Ermeni olanlar şimdi ise Türk olmasına rağmen değişen bir şey yok. Emperyalizmin yerli işbirlikçileri. Demek ki etnik kimlik, işbirlikçilik için bir gerekçe değil. Önemli olan milli şuurun, milli dayanışmanın, tarih bilgisinin, satınalınamamazlığın olması. Bu değerlerin olduğu yerde bu tür olaylar olmaz. Ben dilerdim ki kendini milliyetçi, yurt sever bilen, Atatürk’e bağlılık hissi olan herkes burada olsun. Bu bir kişiyi anma değil, antiemperyalist bir duruş sergilemenin tezahürüdür. Tabi ki Milli Şehidimize sahip çıkıyoruz. Demin de söylediğim gibi petrol yataklarına sahip olmak ya da ülkeleri parçalamak, daha parçalı, daha kontrol edilebilir ülkeler yaratmak isteyenlere karşı bir duruştur burada olmak. Buraya katılan tüm hocalarımıza, abilerimize, kardeşlerimize ve tüm gençliğe teşekkür ediyorum. Milli şehidimizin önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.

 

Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in mezarı başında gerçekleşen anma töreni, emekli müezzin Vedat Özbaş ve Mehmet Şahin’in Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’in ruhuna okuduğu dualarla sona erdi.

 

8 Ek

📆 10 Nisan 2018 Salı 21:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR