MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Binlerce kişi Kartal’da buluştu: Aynı Gemide Değiliz!
Binlerce kişi Kartal’da buluştu: Aynı Gemide Değiliz!
Türkiye Komünist Partisi (TKP), İstanbul Kartal’da coşkulu bir seçim mitingi düzenledi.
Seçimlere “Paranın Saltanatı Varsa Halkın TKP’si Var” ve “Aynı Gemide Değiliz” sloganıyla giren TKP’nin Kartal mitingi için binlerce kişi Kartal Meydanı’nda bir araya geldi.
Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’ın sunuculuğunu yaptığı mitingde ilk olarak Yapıcılar grubu sahne aldı.
Yapıcılar grubunun ardından TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, konuşmasını yapmak üzere sahneye çıktı. 
Okuyan, “Ülkenin durumu ortada, karanlık… Bugünse hava güneşli… Karanlığın biteceğini müjdeliyor bize. Bitecek elbette, büyük şairimizin, Nazım Hikmet’in dediği gibi dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya, dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle: işçi tulumuyla bu güzelim memlekette hürriyet…” dedi.
Meselenin özünün yeni bir Türkiye yaratmak olduğunu belirten Okuyan, “Yeni derken şu suyu çıkarılan “yeni”den söz etmiyorum. Biliyorsunuz, yeni Türkiye yaratacağız dediler meğer yeni dedikleri yeni Osmanlı özlemiymiş, 100 yıl öncesinin kafasıyla ülkeyi yeniden tasarlamaya kalktılar. Sonra ana muhalefet de kendisini yenileyecekti. Hatta adını da koydular Yeni CHP diye… Meğer yeni CHP dedikleri de daha sağcı, liberal, piyasacı, laiklikten iyice uzak bir partiymiş. O yüzden “yeni” derken bu kavramı bir yurtsever gibi, devrimci gibi, komünistçe kullanıyoruz. Bizim için yeni daha ileri, daha gelişkin, daha aydınlık, daha güzel olandır. Ve iddia ediyoruz ki yeni bir Türkiye kuracağız. Çünkü sevgili ülkemize bu karanlık, bu adaletsizlik, bu eşitsizlik hiç yakışmıyor” ifadelerini kullandı.
Memlekette insanın insanı sömürmesinin ortadan kalkacağını vurgulayan Okuyan, sözlerine şöyle devam etti:
Soruyorum buna itiraz eden olabilir mi? Ya da biri açıkça çıkıp hayır insan insanı sömürsün, başkalarının sırtından zengin olsun diyebilir mi? Diyemez çünkü insan olan başkasını sömürmez. Size soruyorum siz başka bir insanı sömürmek ister misiniz? Demek ki memlekete ve bütün dünyaya yakışan insanın insanı sömürmemesi.
Sosyalizmde gericiliğin hüküm sürmeyeceğini dile getiren Okuyan, “İnsanların inançları kendine, inanma ve ibadet özgürlüğü olacak ancak din işleri siyasetten ve kamusal alandan çıkarılacak. Başka? Sosyalizm bağımsızlık ve egemenlik demek. NATO’dan çıkılacak. Şimdi efendim gerçek değilmiş, çıkmak için 15 yıl gerekirmiş, dünyadaki dengeler izin vermezmiş. Ne münasebet! ABD ve bütün yabancı üslere el konacak. Türkiye’nin AB kapılarında sürünmesi sona erecek. O AB Türkiye ekonomisini daha da kırılganlaştırdı, tarımı çökertti… Sosyalist bir Türkiye gerçekten bağımsız ve egemen bir ülke olacak” dedi.
“Eşitsizlik, adaletsizlik, yoksulluk, işsizlik, krizler, savaşlar üreten bu köhne düzeni yıkacağız”
Okuyan sözlerini şöyle sürdürdü:
Bu mümkün değilse, o zaman bırakın kardeşim sabah akşam Kurtuluş Savaşı güzellemelerini. 1919’da Türkiye açık işgal altındaydı işgal! Bütün dünyayı karşımıza alamazmışız, öyle diyorlar. Bütün dünya dedikleri dünya nüfusunun yüzde biri, bilemediniz yüzde ikisi. Zenginliklerin üzerine çöreklenmiş. Biz bütün dünyayı değil sömürücüleri, emperyalistleri karşımıza alıyoruz; insanlık bizimledir, halklar bizimledir. Nedir bizim sloganımız Bütün Ülkelerin İşçileri Birleşin… 
Şimdi soruyorum: Bütün bunlar kötü mü? Sömürüsüz, adil bir Türkiye’de yaşamak ister miyiz? Evet mi hayır?
Evetse, bu akşamdan itibaren her birimiz “komünistler evimizi arabamızı elimizden alacaklar, onlar sadece yıkmayı bilirler, her şeye itiraz ederler” diyenlere tane tane anlatalım, sabırla, dostça…
Evet biz eşitsizlik, adaletsizlik, yoksulluk, işsizlik, krizler, savaşlar üreten bu köhne düzeni yıkacağız. Dürüstçe söylüyoruz. Yı-ka-ca-ğız!
Yenisini, güzel olanı, adil olanı yapmak için.
Kemal Okuyan’ın konuşmasının ardından TKP Dersim adayı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Mazgirt adayı Derya Öz kürsüye çıkarak mitinge katılan yurttaşları selamladı.
 

 
📆 10 Mart 2019 Pazar 22:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR