MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » BİNLERCE KARTALLI ‘ZAFER YÜRÜYÜŞÜ’NDE BULUŞTU
BİNLERCE KARTALLI ‘ZAFER YÜRÜYÜŞÜ’NDE BULUŞTU

Kartal’da her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce Kartallı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için bir araya geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılı kutlamaları kapsamında, Kuva-yı Milliye Kahramanı Kartallı Kazım’ın adını taşıyan meydanda bir araya gelen vatandaşlar, marşlar ve sloganlar eşliğinde Kartal Meydan’ına kadar yürüdü.

 

Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayan Zafer yürüyüşüne Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Gazeteci Yazar Mustafa Mutlu, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcıları Özgür Nas ve Baki Aydöner, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman,Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Kadın Kolları Başkanı Nejla Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Gençlik Kolları Başkanı Tolga Gökçe, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Zafer Yürüyüşü ”ne katılan binlerce Kartallı, ellerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün posterleri ve Türk bayraklarıyla Kartal Meydanı’na kadar meşaleler eşliğinde ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez, Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek ve marşlar söyleyerek yürüdü. Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşünün ardından kutlamalar, Kartal Meydanı’nda düzenlenen Funda Arar konseri ile devam etti.

Funda Arar’ın sahne aldığı konserden önce saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Konserden önce Tiyatrocu Cenan Çamyurdu ve Türk Halk Müziği sanatçısı Taner Özsoy, Nazım Hikmet’in Kartallı Kazım’ı anlattığı ‘ Kuva-yı Milliye Destanından Bir Bölüm’ü sahnelediler.

Konserde sahneye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise şöyle konuştu: “ Ağzınıza sağlık, bu gecede bizi onurlandırdığınız için. Emekçi kardeşlerimizin de emeklerine sağlık. Sevgili Kartallılar, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyoruz. Bu hafta zafer haftası. 26 Ağustos 1071’de girdiğimiz bu topraklarda 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos’ta biten bir savaşla bu topraklardan tekrar çıkmamak üzere, burada kalıcı olmak üzere büyük bir zafer kazanıldı. Her iki komutanın da yani hem Alparslan’ın hem de Gazi Mustafa Kemal’in benzer bir özelliği var. 1071’de Anadolu’ya giren Alparslan, büyük bir ordu sahibi olan Romen Diojen’i yendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de karşısındaki büyük orduyu yendi. İkisinin de bir ortak özelliği daha var. Alparslan Diojen’i yendi, Diyojen Alparslan’a esir düştü. Ama Alparslan Diojen’i katletmedi, çadırında misafir etti. Aynı başarıyı gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk de Yunan Komutanı Trikopis’i katletmedi. Çıkarttığımız sonuç şu; demek ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk kendisinden önceki komutanın tarih bilgisini çok iyi öğrenmiş. Tarihi bilmeyen sınıfta kalır. Onun için diyorum ki, mutlaka hem kendi tarihinizi hem de ulusal kurtuluş tarihinizi çok iyi öğrenin.. Sizden rica ediyorum. Nutuk’u okumayan Kartallı kalmasın. Bayramınızı kutluyorum. Hepinizi çok seviyorum. İyi ki Kartal’ın Belediye Başkanıyım. Bana bu gururu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum.”

Konuşmasının ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sanatçı Funda Arar’a plaket takdiminde bulundu. Plaketi alan Funda Arar; “Kartal, çok güzelsiniz. Ben Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e bu özel günde bizleri bir araya getirdiği için çok teşekkür ediyorum. Hepimizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Galeri
📆 31 Ağustos 2018 Cuma 22:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR