MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum, Tuzla » Başkan Yazıcı ve Engelli Umut’tan Engelleri Aşan Piyano Resitali
Başkan Yazıcı ve Engelli Umut’tan Engelleri Aşan Piyano Resitali

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı 6.Geleneksel Engellerimiz Engel Değil gösterisinde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve engelli Umut Eren Şahin birlikte piyano çaldı. Engelli Çocuklar, sahnede bir kez daha yıldızlaştı, Tuzla halkının gönlünü bir kez daha fethetti.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Geleneksel ‘’Engellerimiz Engel Değil’’ gösterisi, Tuzlalılar’ı bir kez daha kendine hayran bıraktı. Bu yıl 6.sı düzenlenen gösteride zihinsel, fiziksel, işitme ve konuşma engelli özel çocuklarımız, oratoryo, tiyatro, müzik grubu, resim sergisi ve halk oyunları ile yeteneklerini sahneledi.

 

 

Etkinlikte 15 Temmuz darbe girişimine atıfta bulunularak bu yıl ‘Kahramanlık’ teması işlendi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Sorumlusu Tuğba Muslu, Tuzla Belediyesi birim müdürleri, etkinliğe katkı sağlayan özel eğitim ve rehabilitasyon okullarının yöneticileri çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, etkinlikte engelli çocukların bando takımının gösterisi ve resim sergisiyle karşılandı.

Sevgimiz, Güvenimiz Çoğaldı
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu Sorumlusu Hayrunnisa Gönen, etkinlikte yaptığı konuşmada çocukların sevgi ve güvenle büyüdüğünü söyledi. Gönen, “Çocuklarımızla, onların cefakâr, vefakar aileleriyle, onlarla kendi evlatlarıymış gibi ilgilenen öğretmenlerimizle, yüreği iyilik için çarpan gönüllülerimizle gurur duyuyoruz ve emeği geçen herkese kucak dolusu şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

 Başkan Yazıcı, ‘Umut’un Hayallerini Bir Kez Daha Gerçekleştirdi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Özel Çocuklarımızdan Umut Eren Şahin’in piyano resitali günün sürprizi oldu. Başkan Yazıcı, Umut ile beraber Sarı Gelin türküsü ve Caddelerde Rüzgar şarkısını dinleyenlerle buluşturdu. Bir kez prova yaparak resitale hazırlanan ikili, sahnede gönül bağını bir kez daha yaşadı.

Engelsiz bir Tuzla için durmadan çalışıyoruz
Tuzla’da engelsiz bir kamu düzeni ve engelsiz bir sosyal hayat oluşturmak için çalıştıklarını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Umut Eren Şahin’e çok çok teşekkür ediyorum.  Bana çok güzel anlar yaşattı. Ona uyum sağlamaya çalıştım, ama hakikaten o her zaman adı gibi bize umut veriyor. Piyona çalmaya çalışan birisiyim ama Umut’a eşlik etmek apayrı bir zevkti. Bu vesile ile şunu söylüyorum ki bugün sadece özel çocuklarımızın olacak. Tuzla’da bir şeyi arzu ediyoruz. Her şeyin bize emanet olduğu düşüncesiyle Tuzla’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu biliyoruz ama özel çocuklarla yaşamanın Tuzla için bir ayrıcalık olmasını arzu ediyoruz. Toplum içerisinde bütün sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal hayatta kısacası her yerde birlikte olabilmenin gerçek gelişmişliğin, insani ve İslami olanın bu olduğunu düşünüyoruz. Her zaman birlikte olacağımız çalışmalarımızı, gayretlerimizi sürdürüyoruz.
Tuzla’da engelsiz bir kamu düzeni, engelsiz bir sosyal hayatla beraber kentsel yaşam alanlarını da bu şekilde engelsiz hale getirmeye çalışıyoruz. Gelişmişliğin göstergesi için bir çok kriter var. Dünyadaki kriterlerin en önemlisi sokakta özel insanların, engellilerin ne kadar çok sosyal hayata karıştığıdır. Ne kadar fazla sokağa çıkabiliyorsa, günlük yaşamda bizimle ne kadar beraber olabiliyorlarsa asıl gelişmişlik göstergesinin bu olduğuna inanıyoruz ve biz bunun için gayret sarf ediyoruz. Dün dünya gönüllüler günüydü. Bu iş sadece kamu otoritesiyle başarılamaz. Biz gönüllülerin, bu işe gönül vermişlerin ve gönüllü olarak gönlünü tüm imkanlarıyla yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibine, engelliye, sevgi, şefkat gibi duygularda mahrum bir insanın elini tutmak olduğunu herkes biliyor. Gönülden uzanan bu ellere ve o ellerin sahibi olan yüreklere gerçekten çok ihtiyacımız var. Bugün bu çalışmalarımızın önemli bir tanesini yapıyoruz. Tuzla’da Engelli Koordinasyon Merkezi kurarak kamu ve özel sektörde engellilerimize yönelik hizmetler yapan tüm kurum ve kuruluşları bir araya getireceğiz” dedi.​
6.Geleneksel Engellerimiz Engel Değil gösterisi Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın hazırladığı farkındalık videosu ile başladı. Özel Çocuklarımızın hazırladığı ‘Engelsiz Millet, Emsalsiz Vatan’ konulu oratoryo gösterisi ilgiyle izlendi. Program Özel Çocukların Adıyaman yöresi halk oyunları ve ‘Hoş Gelişler Ola’ gösterisi ile devam etti. İSEM Anadolu müzik grubunun hazırladığı müzik şöleni izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu semazen gösterisi, Marmara Otizm Spor Kulübü şiir dinletisi, Özel Kardeş Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ‘Vatan’ şiir dinletisi ve Özel Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi dalga dalga bayrağım gösterisini sergiledi. Çocukları ilgiyle ve şefkatle yetiştiren gönüllü öğretmenler ve katılımcı okullar adına kültür ormanlığımızda bir fidan dikildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı tarafından etkinliğe  katkı sağlayan kişi ve kurumlara çiçek ve teşekkür belgesi verildi.

📆 08 Aralık 2016 Perşembe 10:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR