MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN TOPBAŞ: “DEPREMİN ACILARINI YAŞAMAK KADER OLAMAZ”
BAŞKAN TOPBAŞ: “DEPREMİN ACILARINI YAŞAMAK KADER OLAMAZ”

“17 Ağustos Depremini Anma Programı Ve Güvenli Yaşam Paneli”nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “1999 Marmara ve Düzce depremleri, deprem gerçeğini acı bir şekilde bizlere hatırlattı. ‘Depremle birlikte yaşamak” bu şehrin bir gerçeğidir. Ancak depremin acılarını yaşamak kaderi olamaz, olmamalı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği, AFAD ve Türk Kızılayı’nın himayelerinde Conrad Otel’de gerçekleştirilen “17 Ağustos Depremini Anma Programı Ve Güvenli Yaşam Paneli”ne Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile birlikte çok sayıda yetkili isim katıldı.

Panelde, 17 Ağustos Depremi’nde hayatını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak 17 Ağustos depreminden karelerin yer aldığı dia gösterisi yapıldı.

17 Ağustos’un acıların tazelendiği bir gün olarak hafızalarda yer ettiğini belirten Başkan Topbaş, “O gece on yedi bin insanımızı depremde kaybettik. Binlerce insanımız yaralandı. Yine binlerce bina yıkıldı” dedi.
Türkiye’nin deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğunu ve İstanbul’da da tarih boyunca ciddi depremler yaşandığını hatırlatan Başkan Topbaş şöyle devam etti: “İstanbul’da 50, 200 ve 100 yıllık periyotlarda ciddi depremler olmuş. Tüm bu depremler İstanbul’un hafızasında. Yine hepimizin şahit olduğu 1999 Marmara ve Düzce depremleri, deprem gerçeğini acı bir şekilde bizlere hatırlattı. “Depremle birlikte yaşamak” bu şehrin bir gerçeğidir. Ancak depremin acılarını yaşamak kaderi olamaz, olmamalı.”

Depremlerin doğal bir afet olduğunu ve engellenmeyeceğinin de farkında olduklarını ifade eden Başkan Topbaş, “Fakat neticesinin insanımız ve şehrimiz için bir afete dönüşmemesi bizim elimizde. Şehirlerin doğal afetlere karşı mukavemetini artırmak, risk yönetimlerini devreye sokmak, alınabilecek en etkin tedbirlerin başında geliyor” ifadelerini kullandı.

-17 Ağustos Depreminden Dersler Çıkardık-
Yaşanan büyük deprem felaketinden sonra yeni bir afet anlayışı benimsediklerinin altını çizen Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Birçok projeyi hayata geçirdik. Muhtemel İstanbul depremine karşı her alanda hazırlıklarımız sürüyo

📆 17 Ağustos 2017 Perşembe 19:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR