MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » Başkan Şahin’den Çağrı
Başkan Şahin’den Çağrı

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Dünya Sosyal Adalet Günü’ne farkındalık oluşturmak amacıyla belediyenin kardeş şehirleri, paydaşları ve yurtdışı kaynaklı birliklerine gönderdiği mektubunda savaştan kaçmak zorunda kalan Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ve bu konuda yalnız bırakılmamaları konusunda çağrıda bulundu.

 

 

Birleşmiş Milletler tarafından 2009 yılından beri kutlanmakta olan Dünya Sosyal Adalet Günü’ne farkındalık oluşturmak amacıyla Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, belediyenin kardeş şehirleri, paydaşları ve yurtdışı kaynaklı birliklerine bir mektup gönderdi. İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda, Belçika, Ekvador ve Çin Halk Cumhuriyeti gibi ülkelerde işbirliği içerisinde bulunduğu belediye ve yetkililere gönderilen mektupta Başkan Şahin, sosyal adaletsizlikler sonucunda yeryüzünde barış yerine açlık, sefalet kan ve gözyaşının egemen olduğuna dikkat çekti.

 

 

Suriye’de 6 yıldır yaşanan iç savaşlar nedeniyle yaklaşık 600 bin kişinin öldürülmüş durumda olduğunu ve Türkiye olarak 3 milyon Suriyeli mültecinin topraklarımızda misafir edildiğini vurgulayan Başkan Şahin, onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını ve bu konuda yalnız bırakılmamaları konusunda çağrıda bulundu. Başkan Şahin, mektubun sonunda dünyanın daha yaşanabilir bir yer olabilmesi için küresel işbirliklerinin geliştirilmesi gerektiğine olan inancını da kalemine yansıttı.

İşte mektubun Türkçe tam metni:

Değerli kardeşlerim,

Bugün Dünya barışını tehdit eden şeylerin başında sosyal adaletsizlik gelmektedir. Sosyal adaletin temel amacı toplumdaki her bireyin yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Bireyleri ırk, cinsiyet, renk gibi fiziksel ve sosyal sınıflara ayırmadan eğitim, sağlık, güvenlik, barınma ve benzeri temel insani hizmetlerden maksimum düzeyde faydalanmasına imkân sağlanmasıdır. Sosyal adaletsizlikler sonucunda yeryüzünde Dünya barışı yerine açlık, sefalet, kan ve gözyaşı egemen olmaktadır. Bugün bunun birçok örneğiyle karşı karşıya bulunmaktayız.

Günümüzde yaşanan savaşlar kuraklıklar doğal afetler sonucu Dünya’nın önemli bir coğrafyasında yaşayan insanlar, açlıkla ve yaşam mücadelesiyle karşı karşıya bulunmaktadır. Özellikle komşu coğrafyamız Suriye’de 6 yıldır yaşanan iç savaşlar nedeniyle yaklaşık 600 bin kişi öldürülmüş durumda. Milyonlarca kişinin ülkesini terk ettiği bu süreçte, biz Türkiye olarak 3 milyon Suriyeli mülteciyi topraklarımızda misafir ediyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu konuda ülkemizin yalnız bırakılmasını istemiyoruz, Dünya devletlerinin bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Sizlerin de bulunduğunuz bölgelerde bu süreçle ilgili elinizden gelen olanakları seferber edeceğinizi umuyoruz.

Sosyal adaletsizliğin oluşturduğu olumsuzluklarla karşı karşıya kalan kurumların başında belediyeler gelmektedir. Bizler, belediyeler olarak sosyal adalet duygusunun geliştirilmesi bu konudaki adaletsizliklerin engellenmesi, Dünya’nın daha yaşanabilir bir yer olabilmesi için küresel işbirliklerinin geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kardeş belediyelerimizle sosyal adaletin geliştirilmesi ve Dünya’daki sosyal adaletin sağlanabilmesi için ortak çalışmalar yapma arzusu içindeyiz.

20 Şubat Sosyal Adalet Günü’nün Dünya’mız için yepyeni bir başlangıç olması temennisiyle saygılar sunuyorum.

 

📆 24 Şubat 2017 Cuma 09:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR