MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN ÖZTEKİN: ‘’YAHYA KEMAL’DE ÖRNEK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLATACAĞIZ’’
BAŞKAN ÖZTEKİN: ‘’YAHYA KEMAL’DE ÖRNEK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLATACAĞIZ’’

KAĞITHANE Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, 5 gün önce Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi’nde çöken binayla ilgili açıklama yaptı. Başkan Öztekin, “13 bina hak sahipleri ile görüştük. Onlara eşya yardımlarıyla ilgili 35 bin lira yatırdık.” dedi.


Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi, Akıcı Sokak’ta, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ile birlikte yıkılan bina çevresinde yapılan çalışmaları yerinde takip eden Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin daha sonra gazetecilere açıklama bulundu. Öztekin “Bugün 5’inci gün. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile valiliğimiz ve belediye çalışanlarımızla sahadayız. Vatandaşlarımızla sürekli beraberiz. Hem sabah hem gece görüşmeler yapıyoruz. Şu ana kadar süreç iyi bir şekilde devam ediyor. Bizim ilk durumda kendiliğinden çöken bir binamız var, sonrasında kontrollü bir şekilde yıkım yaptığımız binamız var. Toplamda 13 dairemiz vardı. Bu 13 bina hak sahipleri ile görüştük. Onlara bugün eşya yardımlarıyla ilgili 35 bin lirayı yatırıyoruz.  Aynı zamanda belediye olarak da hem konaklama, yemek ve diğer ihtiyaçlarla ilgili Afet Koordinasyon Merkezimizi Yahya Kemal Spor Kompleksi’nde kurduk. Orada bakanlık ve valiliğimizle çalışmaları yürütüyoruz. Vatandaşlarımız dilediği zaman oradan bilgi alıyor. Bugünden itibaren taşınma süreçlerine başlamış olduk. Bir taraftan da tahliyeler kontrollü bir şekilde devam ediyor. Tahliye işlemleri bittiğinde diğer binaların yıkım işlemlerine başlayacağız” ifadelerini kullandı. 
“BAKANLIK VE TOKİ ELİYLE BÖLGEYİ YENİLEMEK İSTİYORUZ”
Öztekin bölgede yapılacak çalışmalar hakkında da, “Bölge ile ilgili öncelikle bakanlık tespit durumu yapacak. 26 binamız ile ilgili çalışmalar tamamlandı. 24 bina hakkında yıkım kararı verildi. 2 bina daha önce yıkılmıştı. Geri kalan bölgedeki diğer etkilenme alanında binalarımızla ilgili hızlı bir şekilde hem zemin etüdü hem de karotlar alınmak suretiyle o binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda tespitler yapılacak. Şayet depreme dayanıksız çıkarsa da bölgedeki kentsel dönüşüm alanını genişleterek bakanlık ve TOKİ eliyle örnek bir proje başlatacağız” şeklide konuştu.

“250’YE YAKIN MİSAFİRİMİZİ ÇEVREDEKİ OTELLERDE AĞIRLIYORUZ”
Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “Yıkımı yapılan ve yıkım kararı verilen bina sakinleri nerede kalıyor” sorusuna da “Vatandaşlarımızı belediyemizin koordinasyonunda çevre otellere ve misafirhanelere yerleştirdik. Dün aldığım son rapora göre 250’ye yakın misafirimizi çevredeki otellerde ağırlıyoruz. İlk başlarda bu sayı 300’lerdeydi. Her geçen gün sayı azalıyor bu da taşınmaların olduğunu gösteriyor” dedi.
“KİMSEYİ MAĞDUR ETMEDEN BÖLGEYİ BOŞALTIYORUZ”
Öztekin ailelere yapılan yardımlarla ilgili de, “Bizim ilk başta ilk gün, her aileye kiracı ve ev sahibi ayrımı yapmadan 5 bin lira yardım yaptık. Sonrasında da binası yıkılanlarla ilgili 35 bin lira bugün yardımda bulunuyoruz. Ayrıca ev sahiplerine de her ay 1.500 lira kira yardımı bakanlık aracılığı ile yapıyoruz. Eğer kiracıysa 1.500 lira taşınma ve bir aylık kira yardımı olarak da 1.500 lira yardım yaparak toplam 3 bin lira da onlara vermiş oluyoruz. Böylece kimseyi mağdur etmeden bölgeyi boşaltıyoruz” ifadelerini kullandı.
“YAKLAŞIK 5 MİLYONLUK BİR FON AKTARILDI BÖLGEMİZE”
Öztekin, “750 bin liralık fon oluşturulmuştu. Bugün 5 milyona çıkarıldı denildi” sorusuna ise, “İlk gün o 5’er bin lirayı toplam 139 daireye dağıttık. O da bu rakama tekabül ediyor. Ardından kira yardımları başlamak üzere şuan da 4 milyon daha fon aktarıldı. Toplam 4 milyon 750 bin, yaklaşık 5 milyonluk fon aktarıldı bölgemize” şeklinde yanıt verdi.

📆 26 Nisan 2019 Cuma 23:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR