MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Maltepe, Manşet, Toplum » Başkan Kılıç’tan kadınlara 3 müjde
Başkan Kılıç’tan kadınlara 3 müjde

Mahalle buluşmaları kapsamında Bağlarbaşı mahallesinden kadınlarla kahvaltıda bir araya gelen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Aile Sigortası” ile geliri olmayan ailelere, aylık 600 TL destek müjdesi verdi. Kılıç, “Cevizli’de 44 dönümlük bir kent parkı, Altayçeşme’de ise Yaşar Kemal Kültür Merkezi yapacağız” dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Bağlarbaşı mahallesinde yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Kadınların sosyal ve ekonomik hayatına destek sunmak amacıyla hizmete açılan Maltepe Kadın Girişimcilik Mutfağı’nda yapılan toplantıda konuşan Kılıç, kadınların Maltepe’de baş tacı olduğunu vurgulayarak,  “Kadın Girişimcilik Mutfağı’nda siz değerli kadın kardeşlerimizle yaptığımız bu toplantının amacı, yaşanan sorunları birbirimizle paylaşıp birlikte çözüme kavuşturmaktır. Kadın kardeşlerimize bu girişimcilik mutfağından sertifika veriyoruz. Böylece kadınlar, evlerinden pasta, börek yaparak, hem kendi ekonomik güçlerini kazanıyor, hem de aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Ayrıca yemekleri Üreten Engelliler Merkezi’mize göndererek, Down Sendromlu kardeşlerimize de destek oluyoruz. Bizim felsefemizde Maltepe’de kadın önceliklidir. Her daim yanınızda olacağız. Varlığınızla bin yaşayın” dedi.

“AİLE SİGORTASI İLE HERKESİN AŞI KAYNAYACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar projesi kapsamında geliştirdiği Aile Sigortası uygulamasını faaliyete geçirmeye hazırlandıklarını vurgulayan Başkan Kılıç, “2.5 yıllık çalışmalar sonucunda, belirlenen ailelerden en yaşlı olan kadın adına bankamatik kart çıkarttık. Her ay 600 liranın yükleneceği bu kartla alışveriş yapılabilecek. Amacımız kadın kardeşimizin, evinde tenceresini kaynatabilsin. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışında insan onuruna saygı yatar. İnsan onuru baş tacıdır. İnsana hizmeti Hakk’a hizmet sayan anlayışın neferleriyiz. Yaptığımız her çalışma sizler için. Elimizden geleni değil, fazlasını yapmak için mücadele ediyoruz” dedi.

KENT PARKI MÜJDESİ

Tugay yolunda bulunan 44 dönümlük kurban kesim alanını boşaltarak, bölgenin en büyük parkını yapacaklarını müjdeleyen Kılıç, “İçerisinde yaklaşık 5 metrelik bir yürüyüş parkuru bulunacak parkımızın 4.5 dönümlük büyüklüğünde havuzu, fıskiyeleri, 3 küçük kafeteryası ve amfi tiyatrosu olacak. Bunun yanında bir basket sahası, bir voleybol sahası ve futbol sahasının da olacak. Bu park, bölgenin parlayan yıldızı olacak” diye konuştu.

YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILACAK

Altayçeşme mahallesinde inşa edilecek Yaşar Kemal Kültür Merkezi hakkında da bilgi veren Ali Kılıç, “E-5 altında yaşayan insanlarımızın yararlanabileceği bir kültür merkezi olacak. Burada üç sinema salonumuz ve tiyatro salonumuz olacak. Yaşar Kemal’in küçük bir müzesi olacak. Üst katta kadınların ve gençlerin yararlanabileceği atölyeler olacak” dedi. Belediye başkanlığına aday olurken, 22 maddelik seçim deklerasyonu yayınladığını ve bu deklerasyonda verdiği sözlerin büyük çoğunluğunu yerine getirdiğini vurgulayan Kılıç, “Seçimden önce söz verdiğimiz, her mahalleye kreş projesi kapsamında 12 mahallemizde kreşlerimizi tamamladık. Yıl sonuna kadar 18 mahallenin 18’inde de kreş hizmetini sunmuş olacağız” diyerek, sözlerini tamamladı.

📆 19 Nisan 2018 Perşembe 22:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR