MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BİRLİKTE ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL, CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI İLE BİRLİKTE ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanı seçilen ve aralarında Büyükşehir Belediye Başkanlarının da bulunduğu 250 belediye başkanı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da eşlik ettiği ziyarette, Belediye Başkanları Aslanlı Yol’dan yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra CHP’li heyet, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, burada Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk; Büyük eseriniz CHP’nin yurdun dört bir yanından gelen seçilmiş Belediye Başkanları ile manevi huzurunuzda bulunmaktan onur duyuyoruz. Her zaman olduğu gibi hedef gösterdiğiniz çağdaş uygarlık yolunda ve halkımızın hizmetinde azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Demokrasi, özgürlük ve bağımsızlığa olan bağımlılığımızla yolumuzda devam ediyoruz.”

Anıtkabir ziyaretinin ardından Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in de aralarında yer aldığı 250 Belediye Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantıya katıldı. Toplantıda konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zorlu bir süreci geride bıraktıklarını, birlikte kazandıklarını ve bütün çalışmalarını birlikte sürdüreceklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti,  “Öyle örnekler vermeliyiz ki belde halkı işte böyle yönetilmeli demeliler. Dolayısıyla üstlendiğiniz sorumluluk, sıradan bir sorumluluk değil. Seçim bildirgemizi açıklarken bu sorumluluğu üstlendik. Olumlu bir dil kullanmak çök önemli. ‘İntikam alacağım, hesabını soracağım’ bunlar yok bizim kitabımızda” dedi.

Bir ülkenin hukuk içinde, şeffaf şekilde yönetilmesi gerektiğini, aynı kuralları Belediye Başkanlarının da kendi beldelerinde uygulamak zorunda olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu; Adaletle, saygıyla, kimseyi ötekileştirmeden yöneteceklerini ifade ederek, seçim bildirgesinde bunları taahhüt ettiklerini anımsattı. Bildirgeyi, partilerin siyasal namusu olarak niteleyen Kemal Kılıçdaroğlu, bunun gereğini yapmanın kendilerine düştüğünü kaydetti. Şeffaflık, adalet, çocuklar, anneler, babalar, kreşler, öğrenci yurtları, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir belediye anlayışından söz ettiklerini, bunların bugüne kadar toplu olarak hiçbir siyasal partinin ifade etmediği sözler olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Vatandaş bu taahhütlerin yerine getirilmesini bekliyor ve biz bunları yapmak zorundayız. ‘Yapmak zorundayız’ın da ötesinde bizler başarıya mahkûmuz. Çocuklarımız, evlatlarımız, gençlerimiz, annelerimiz, babalarımız güzel Türkiye’miz için başarıya mahkûmuz. Dolayısıyla üstlendiğiniz sorumluluk sıradan değil, ağır bir sorumluluk” diye konuştu….

Galeri
📆 04 Mayıs 2019 Cumartesi 01:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR