MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ, YAKACIK MEYDANI’NDA ATATÜRK ANITI’NIN AÇILIŞINI YAPTI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, YAKACIK MEYDANI’NDA ATATÜRK ANITI’NIN AÇILIŞINI YAPTI

Kartal Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediği törende dünyanın farklı coğrafyalarından gelen çocukları, ilçedeki çocuklarla bir araya getirdi.

 

Kartal Meydanı’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Yakacık Meydan’da da devam etti. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımı ile Yakacık Meydanı’nda yeni Atatürk Anıtı’nın da açılışı yapıldı.


ATATURK-ANİTİ-ALTİNOK-2

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Yakacık Meydanı’nda gerçekleştirilen Atatürk Anıtının açılışına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Meclis Başkan vekili Ali Ekber Şahin, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Başkan Yardımcıları, Atatürkçü Düşünce Derneği Gürsel Öğüt, CHP Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk, Kartallı Muhtarlar, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

 
DÜNYA ÇOCUKLARI VE KARTALLI ÇOCUKLAR ELELE
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yurtdışından Kartal’a gelen çocukların folklor gösterisi de büyük beğeni topladı. Malezya – Kuala Lumpur, Kırgızistan – Bişkek ve Arnavutluk – Tiran’dan gelen çocuklar kendi kültürlerini yansıtan gösterileriyle sahne aldılar. Malezya – Kuala Lumpur’dan Tapah Science Secondary School, Batu Empat Gerik Primary School, Pulau Lubukan Primary School, Kırgızistan – Bişkek’ten Bişkek Ayçürok Kız Lisesi ve Arnavutluk – Tiran’dan Mimoza Tiran okullarının öğrencilerinin yaptıkları gösteri hem çocuklar, hem de büyükler tarafından tam not aldı.

ATATURK-ANİTİ-ALTİNOK-!
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Şiarını tam bağımsızlık olarak ilen eden bir lider çıkıyor ve bu ülkeyi kurtarıyor. Arkasından bununla yetinmiyor Cumhuriyeti ilan ediyor. Arkasından en önemli adımı daha atıyor halkın iradesini ortaya koyabilmesi için demokrasiyi koyabilmek için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açıyor. İşte bu bayram demokrasi bayramı halkın ümmetten millete geçiş bayramıdır. Atatürk diyor ki ‘Cumhuriyeti ben kurdum sizler yaşatacaksınız’, kime diyor gençlere diyor. İşte demokrasinin bayramını da bu gençlere emanet ediyor. Gençler demokrasinize sahip çıkın. Eğer tek kişi bu ülkede karar mekanizması içinde olacaksa onun adı demokrasi olmuyor. Biz Haziran’da sandığa gidiyoruz işte o sandık demokrasi demek. Demokratik hakkınızı demokrasinin 90 yıldır kültürünü sandığa yansıtacağız ve ne istediğimizi ortaya koyacağız. Sizlerin bugün bayramınızı kutluyorum. Biz, bu özgür ülkede yaşamamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet duygusunu ifade etmek üzere, Yakacık Meydanı’na yakışan bir anıtı açıyoruz. Burada emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve heykeltıraşımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

ATATURK-ANİTİ-ALTİNOK-3

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Atatürkçü Düşünce Derneği Gürsel Öğüt ve CHP Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk ile birlikte Atatürk Anıtı’nın açılışını yaptı. Başkan Altınok Öz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yurtdışından gelen konuklara Kartal plaketi takdim etti. Malezya – Kuala Lumpur, Kırgızistan – Bişkek ve Arnavutluk – Tiran’dan gelen konuklarda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ederek yöresel hediyelerini sundu.

Sanatçı Hüseyin Yüce tarafından yapılan ağırlığı 512 kg, yüksekliği 165 cm ve 120×120 ölçülerinde olan bronz Atatürk Anıtı vatandaşların katılımıyla açıldı. Atatürk Anıtı Kartal Yakacık Meydanı’nda yerini aldı.

Galeri
📆 23 Nisan 2015 Perşembe 19:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR