MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Maltepe, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ, “OHAL DEĞİL DEMOKRATİK YÖNETİM” PANELİNE KATILDI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, “OHAL DEĞİL DEMOKRATİK YÖNETİM” PANELİNE KATILDI

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu konuşmacılığında gerçekleşen, “OHAL Değil Demokratik Yönetim” adlı panele katıldı.

 

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu konuşmacı olarak yer aldı.

“Devletin Ne Olduğunu Bilmemiz Gerekiyor”

 

Panelde demokrasinin anlamına değinen Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, şunları söyledi: “OHAL’in ne olduğunu anlamaya çalışacağız; ama demokrasi dediğinizde de OHAL dediğinizde de devletin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor. Devletimiz için her zaman yeri gelir malımızı veririz, yeri gelir canımızı veririz. Ama devlet dediğimiz olguyu sadece soyut bir kavram olarak değerlendirmememiz lazım. İnsanlık tarihinin son yüzde 1’lik döneminde devlet vardır. İnsanlık tarihinin yüzde 99’unda hiç devlet olmamıştır. İnsanlar devletsiz yaşamışlardır, topluluklar halinde ve gruplar halinde ve de köyler-kasabalar halinde… Devleti inşa etmeden önce, insanlık tarihinin yüzde 99’u gelip geçmiştir.” Türkiye’de OHAL ilan edildiği günden beri kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin artış gösterdiğini söyleyen Kaftancıoğlu, “Bu dönemde 5 bin 406 kadınımız cinayete kurban gitti. Eşi ve eski eşi tarafından fiziksel şiddete uğrayanların oranı yüzde 39, yaşadıklarını anlatamayan kadınların oranı ise yüzde 48’dir. Bu rakamlar, OHAL’de ne durumda olduğumuzu göstermeye yetiyor.” dedi.

 

“İstanbul’u En Az Yüzde 5 Farkla Alacağız”

 

İstanbul’un 11 bakanlıktan daha büyük bir bütçeye sahip olduğunu; fakat bütçenin halk için harcanmadığını söyleyen Kaftancıoğlu, şöyle devam etti: “Size tek bir örnek vereceğim. Kendilerince yollara çizgiler çekerek park sorununu çözdüler. Adına da İspark dediler. İspark’ın 2014-2016 yılları arasında tam 700 milyon cirosu var. Böylesine büyük bir ciroya sahip İspark, yalnızca İstanbul’un 3. bölgesindeki 95 otoparkından 55’inde zarar ettiğini açıkladı. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alarak onların yarattığı bu hortumları keseceğiz. Onların kendi ceplerine bağladığı hortumları keserek ürettiğimiz artı değeri yeniden halka vereceğiz. Hep soruyorlar ya kaynak nereden bulacaksınız diye. Kaynaklar, İstanbul’da yüzde 1’i bile bulmayan mutlu azınlık için kullanılıyor. Bizler halkımıza bu gerçekleri anlatmaya devam ettiğimizde öyle 1-2 puanla değil en az 5 puan farkla İstanbul’u alacağız.”

7 Ek

Galeri
📆 19 Şubat 2018 Pazartesi 16:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR