MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » BAŞKAN ALTINOK ÖZ, BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BAYRAMLAŞTI
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BAYRAMLAŞTI

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kurban Bayramı öncesi Kartal Belediyesi’ne bağlı atölye bölümünde gerçekleşen programda, belediye personeliyle bayramlaştı. Başkan Altınok Öz, çalışanlara hitaben yaptığı konuşmada ülke ekonomisinde sorunlar yaşanmasına rağmen, bu olumsuz durumun çalışanlara yansıtılmayacağını ve çalışanların maaşlarında kesintiye gidilmeyeceğini ifade etti.

Bayramlaşmaya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra;  Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri ve çok sayıda Kartal Belediyesi personeli katıldı.

Kartal Belediyesi’nin büyük bir aile olduğunu belirten Başkan Altınok Öz, KHK ile düzenlenen taşeron sitemindeki değişikliğe değindi. Daha önceden sabıkası olduğu için bu süreçte kimi çalışanların sıkıntı yaşadığını; fakat bu durumu değiştirdiklerini dile getiren Başkan Altınok Öz, ‘’Herkesin gençliğinde yanlışı olabilir, adı üstünde delikanlı.  Fakat biz herkesin çalışma performansına göre değerlendirmeye gittik ve kimseyi dışlamadan işimizi yaptık. Daha önceden yanlışları olan arkadaşlar bundan sonra o tür hareketlerin içerisinde olmayacaksa gerisi çok önemli değil dedik.’’ şeklinde konuştu.

“Halk Durumu İyi Biliyor”

Çeşitli medya kuruluşları tarafından kasıtlı olarak yanlış aksettirilen Soğanlık Merkez Camii projesi ile ilgili konuşan Başkan Altınok Öz, ‘’Bu ara çok dillendirilen bir konu var. Soğanlık Merkez Camii’nin olduğu yere yenisi yapılana kadar prefabrik bir cami yapalım daha sonra cami inşaatı bitince prefabrik olan camiyi kaldırıp yerine bir Lale Meydanı yaparız demiştik. Benim ‘Lale Meydanı için ayırdığımız yere cami yaptırmam’ şeklindeki yorumumu da önünü arkasını keserek farklı yansıttılar. Ama halk yapılanın farkında ve durumu iyi biliyor.‘’dedi.

“Önemli Olan Türkiye Cumhuriyeti”

Türkiye’nin ekonomi gündemi ile alakalı da bir konuşma yapan Başkan Altınok Öz, “Türkiye ekonomik olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu, hükümetin yanlış ekonomi politikasından kaynaklanıyor. Çünkü üretmeden tüketen bir toplum haline geldik. Buğdayı kendisine yeten bir toplumken, yurtdışından buğday ithal eden bir ülke olduk. Bulgaristan’dan saman ithal eden bir ülke haline geldik. Dolayısıyla hem dünyanın hem de Türkiye’nin geleceğinin tarım ve tarımsal sanayide olacağını düşünüyoruz. Üretmeden eldeki tesisleri sattığımız için, yollar tükendi. Üstüne bir de Amerika’nın yeni politikaları eklenince kriz geldi. Bu ekonomik kriz, sadece hükümeti değil, hepimizi ilgilendiriyor. Dolayısıyla elbirliği ile bu krizden çıkmamız lazım. Biz gene içeride siyasi kavgamızı veririz, yanlış gördüklerimizi söyleriz; ama batarsak hepimiz batacağız. O zaman asıl önemli olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yaşamasıdır.’’ şeklinde konuştu.

“Çalışanın Rızkı Kesilemez”

Son olarak ekonomik sorunların Kartal Belediyesi’ne olan yansımalarını değerlendiren Başkan Altınok Öz, ‘’Bu duruma bağlı yaşanan bazı sıkıntılar var. Örneğin hükümet, belediyelere verdiği paranın %30’unu kesti. Her ay maaş ödemek için kaynak bulmak zorundayız. 2014’ten beri maaşlarda ve ödemelerde sorun yaşamadan bugüne geldik. Bu dönemde bazı kaynaklar kesilecek; fakat kesilmeyecek tek bir şey var o da rızıktır. Çalışanın maaşıdır, evine götüreceği ekmektir. Hükümet kesintiyi artırmadığı sürece sorunumuz yok. Sizlerin ve ailelerinizin bayramını kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. ‘’dedi.

Başkan Altınok Öz, konuşmasının ardından atölyede incelemelerde bulundu ve çalışanlarla çay içip, sohbet etti.

 

 

 

6 Ek

 

 

Galeri
📆 17 Ağustos 2018 Cuma 22:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR