MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » BANU AVAR “DÜNYA DÜZENİ” ADLI PANELDE KARTALLILARLA BİR ARAYA GELDİ
BANU AVAR “DÜNYA DÜZENİ” ADLI PANELDE KARTALLILARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kartal Demokratlar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği “Dünya Düzeni” adlı panel, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Demokratlar Birliği Üyeleri ile çok sayıda Kartallı vatandaşın katıldığı panel, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından hazırlanan bir sinevizyon gösterimi ile Kuvay-i Milliye kadınları anıldı.

“Dünya Düzeni” isimli panelde konuşmacı olarak yer alan gazeteci-yazar Banu Avar, Türkiye’nin kuruluş döneminden günümüze olan sürecini değerlendirdiği konuşmasında şunları dile getirdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çok farklı kesimleri bir araya getirerek Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirmiştir. O dönemde 1. Meclisi dışarıdan izleyen biri şunları söylüyor. – milletvekilleri çok değişik çevrelerden gelmiş kişilerdi. Beyaz sarıklı, aksakallı, cübbeli, eli tespihli hocalar, üniformalı subaylar, aşiret beyleri, külahlı ağalar, Avrupa’dan eğitimden dönmüş nokta bıyıklı aydınlar, Kuvay-i Milliye kalpaklı gençler, hepsi bir aradaydı. Birbirleri ile sert tartışmalara giriyor, yumruklaşıyor hatta birbirlerine silah çekiyorlardı. Buna karşılık milli haklar, milli mücadele halkın geleceği söz konusu olduğunda derhal birleşiyor birbirlerine sarılıyorlardı- Bizim de yapmamız gereken budur. Şimdi diyorlar ki bu çok ütopik, nasıl yapacaksın. O zaman da tüm bunlar hayal gibi görünüyordu. Birbirimizi sevmek zorundayız. Aramıza öyle bir tohum atıldı ki özellikle sosyal medyayla ayrışıyoruz. Ayrışmamalıyız, bütün olmalıyız.”

 

Banu Avar’ın ardından konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt ise, “Banu Hanım’ı Kartal’da ağırlamaktan son derece mutluyuz. Sayın Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, yoğun programı nedeniyle bugün aranızda bulunamadı ancak; sizlere sevgi ve selamlarını iletti. Kendi adıma konuşuyorum 1970’ten beri siyasetle ilgilenen biriyim. Ben de burada ortaklaşacağım şeyler aradım. Arayınca ortaklaşacak şeyler bulabiliyoruz. Ben bütün misafirlere geldikleri için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Av. Hüsnü Yeşilyurt, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Banu Avar’a çiçek takdiminde bulundu. Ardından tüm konuklar toplu fotoğraf çektirdi.

 

 

 

 

Banu Avar Kimdir?

Temmuz 1955 yılında Eskişehir’de doğdu. Gazetecilik hayatına Süreç Dergisi’nde başlayan Avar, 1980’li yıllarda Günaydın, Dünya, Vatan gazetelerinde dizi yazılara imza attı, muhabir olarak çalıştı. Londra City Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Londra’da BBC Türkçe bölümünde radyoda çalışırken BBC televizyonu belgesel kurslarına katıldı. Ardından TRT Londra muhabirliğine getirildi. TRT’de yayınlanan 32. Gün programının ilk yıllarında Londra muhabirliğini yaptı. Kıbrıs belgeseli, Demirkırat gibi belgesellerde yapımcı ve araştırmacı olarak görev aldı. 1985 yılından beri yapımcı ve yönetmen olarak çalışıyor. 1999’da TRT 1 ve TRT 2’de yapımcılığını, yönetmenliğini ve sunuculuğunu üstlendiği Mozaik, Kaleydeskop gibi programları yayınlandı. I. Ceasar, Crimean War, The Great Game ve Troy gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin Türkiye prodüktörü olarak yer aldı.1999’da TV 8’in Belgesel bölümünü kurdu, 2004’e kadar belgesel bölümünde yönetmen olarak birçok belgesele imza attı. 2004 yılında TV8 belgesel bölümü kapandıktan sonra görevinden ayrılarak TRT 1’de ‘Sınırlar Arasında’ isimli haber belgesel programın yapımcı ve yönetmenliğine başladı.

 

 

10 Ek

Galeri
📆 13 Mart 2018 Salı 11:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR