MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Bakan Berat Albayrak, yeni ekonomi yaklaşımını açıkladı
Bakan Berat Albayrak, yeni ekonomi yaklaşımını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yeni Ekonomi Yaklaşımı”na ilişkin detayları açıkladı. Para politikalarının ve merkez bankasının bağımsızlığının Türkiye’nin kritik esasları olduğunu söyleyen Bakan Albayrak, vergi sistemi ile ilgili ciddi dönüşüm süreci olacağını vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Modeli’ni Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlediği toplantıda açıkladı. Toplantıya iş dünyasından bir çok isim, birçok oda ve birlik başkanı, banka genel müdürleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Albayrak, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerek maliye gerek para politikalarının tek bir şapkada birleşmesiyle etkin bir Hazine ve Maliye bakanlığı olacağını vurguladı.

Yeni ekonomik yaklaşımın ön önemli adımlarından birisinin kararlılık olacağını belirten Albayrak, “Yeni model olarak ortaya çıkacak olan bu bakanlığın koordinasyonda çok daha karalı güçlü adımların atıldığı önemli bir dönem başlayacak. Bir diğer önemli yaklaşımı değişimi hedefleyecek. Türkiye bir üst lig için bazı şeyleri değiştirmek lazım. Bu değişimi ortaya koyacak somut zemini güçlü şekilde ortaya koyması lazım. Peki bunun yanında ne olması lazım. Güçlü bir refleks ve stratejik altyapıya sahip olması lazım. Her gün yeni dinamiklerin şekillendiği bir süreçten bahsediyoruz. Bir tarafta Amerika, Çin, bir açıklama ticaret savaşları. Bu manada da çok daha sağlam bir temeli olacak. Güçlü temelleri olacak. Esen rüzgarlara karşı ne kadar az sallanırsanız o kadar güçlü olacak. Bir diğer ayağı sürdürülebilir olacak. Berat Albayrak olsa da olmasa da dizayn edilen bu sistemin sürdürülebilir olması gerek” diye konuştu.

📆 10 Ağustos 2018 Cuma 19:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR