MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » BaBaZuLa, Maltepe’yi coşturdu
BaBaZuLa, Maltepe’yi coşturdu

BaBaZuLa grubu, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM), muhteşem bir konser verdi. Japonya’dan gelen BaBaZuLa hayranı bir çiftin de salondaki yerini aldığı etkinlikte, gruptan Murat Ertel, seyircilerin arasına karışarak büyüleyici bir görsel şova imza attı.

 

 

Kendilerine has müzik tarzı ve sahne şovlarıyla dikkat çeken BaBaZuLa grubu, TSKM’de unutulmaz bir konser verdi. Ağırlıklı olarak, Japonya’da listelerde uzun süre birinci olan son albümleri “34 Oto Sanayi”deki parçalar başta olmak üzere, “Abdülcanbaz”, “Bir Sana Bir de Bana” ve “Efkarlı Yaprak” ezgilerini seslendiren grup üyelerinden Murat Ertel, bir ara seyircilerin içine de karışarak, büyüleyici bir görsel şova imza attı. Aynı zamanda her konserlerinde olduğu gibi ressam Ceren Oykut, sahnede akrilik boya eşliğinde ellerini kullanarak resim yaptı.

 

“EFKÂRLI YAPRAK’I ANNEME ADIYORUM”

Kendine has dans ve teatral öğelerle hem müziğini hem de düşüncelerini destekleyerek, adeta bir Şaman ayini sunan “BaBaZuLa”nın solistlerinden Murat Ertel, “Çok yakın bir zamanda annemi kaybettim. Onun için seslendirdiğim Efkârlı Yaprak adlı türkü benim için çok büyük anlam taşıyor. Aslında bu ezgiyi dayım İlhan Selçuk’a yazmıştım. Bir gün annemle konuşurken, ‘Anne efkâr ne demek’ diye sordum. O da bana dönüp, ‘Efkârın kökeni fikirdir, fikri olan insanlar efkâr sahibi olur’ demişti. Bu ezgimiz, 34 Oto Sanayi adlı albümümüzde yer aldı. Şimdiki dünyada sınırlar, bayraklar önemli değil. Önemli olan kültür, biz de kültürümüzden esinlenerek müzik yaptık ve dünyaya açıldık” diye konuştu.

📆 18 Nisan 2015 Cumartesi 11:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR