MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Atık piller için ilk eğitim öğretmenlere
Atık piller için ilk eğitim öğretmenlere

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) işbirliğiyle Kartal ilçesindeki okullarda görevli öğretmenlere atık pillerin önemi konusunda bilgi verildi. Kartal Belediyesi Ekolojik Eğitim Çadırı’nda düzenlenen toplantıya Kartal ilçesindeki okullardan gelen öğretmenler katıldı. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile TAP işbirliği ile gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 100 eğitimci katıldı. 

 

TAP adına toplantıya katılarak piller konusunda bilgi veren Gani Sercan Özkılıç atık pillerin çöp olmadığını ve geri dönüştürülebileceği söyledi. Atık piller ile ilgili eğitimcilere bilgi veren TAP yetkilisi Gani Sercan Özkılıç pillerin içinde türlerine göre demir, çinko, mangan, nikel, kadmiyum, lityum, kobalt gibi ağır metallerin bulunabileceğini ve atık pillerin kontrolsüz biçimde çevreye atılmasının ciddi kirlenmeye yol açtığını söyledi. Pillerin günlük yaşamımızda kullanımının gittikçe arttığını ve eğer teknolojide çok ani bir değişim olmazsa en az 30 yıl daha pillere ihtiyacımızın olacağının öngörüldüğünü söyleyen Özkılıç, atık pillerin kesinlikle çöpe, ateşe, suya, kanalizasyona,  sokağa atılmaması ve toprağa gömülmemesi gerektiğini belirtti. Atık pillerin TAP veya belediyeler tarafından oluşturulan toplama noktalarından toplanarak kimyasal yapılarına göre ayrıldığını ve ardından Avrupa’daki dönüşüm tesislerine gönderildiğini belirten Özkılıç, pillerden bazı değerli metallerin geri kazanıldığını söyledi. Özkılıç, TAP’ın en önemli faaliyetlerinden birinin de başta okullar olmak üzere çeşitli kuruluşlarda eğitim ve bilinçlendirme çalışması yapmak olduğunu vurgulayarak öğrencilere; atık pillerin çöp olmadığı ve geri dönüşüm için toplanması konusunda bilgi verilmesinde öğretmenlerin çok önemli rolü olduğunu belirtti.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün yaklaşması nedeniyle Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından içinde Kara Çam tohumunun bulunduğu geri dönüşümlü malzemeden üretilmiş kalemlerin öğretmenlere hediye edildiği toplantıda ayrıca Çevre Müdürlüğü’nün diğer projeleri de anlatıldı.

 

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars çevre konusunda Kartal Belediyesi’nin yürüttüğü projeleri anlattı. ‘7’den 70’e’ kampanyasını anlatan Kars, 7 tür geri dönüştürülebilir atığı getirene kitap hediye ettiklerini belirterek kampanyanın okullara yayılması için öğretmenlerden destek istedi. Katılımcı olarak toplantıya katılanlardan Burak Bora Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Murat Kaya bu kampanyaya yazarı olduğu kitabı hediye ederek destek verdi. Kaya, kampanyada dağıtılmak üzere ‘Sevgisizler Günü’ adlı şiir kitabını hediye etti.

 

📆 24 Kasım 2014 Pazartesi 17:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR