MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ATAŞEHİRLİ KADINLAR ÇEVRE İÇİN BEZ ÇANTA DİKİYOR
ATAŞEHİRLİ KADINLAR ÇEVRE İÇİN BEZ ÇANTA DİKİYOR

Çevre politikalarında öncü bir rol üstlenen Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Gönüllüleri Derneği ile el ele vererek yeni bir çalışma başlattı.

 

Çevreye büyük zararlar veren plastik poşetlerin kullanımının sınırlandırılması amacıyla yılbaşından itibaren ülke çapında başlatılan yeni uygulamayla birlikte; bez torba, file ve kese kâğıdı kullanımında artış yaşanıyor.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Gönüllüleri Derneği’nin birlikte hayata geçirdiği çalışmayla, kullanılmayan giysiler ve atık kumaşlardan bez çantalar dikiliyor ve bu bez çantalar ücretsiz olarak Ataşehir’de dağıtılıyor.

Ataşehirli kadınların rengârenk kumaşlardan diktiği bez çantalarla hem kullanılmayan giysi ve kumaşlar değerlendiriliyor hem de alışveriş yapan Ataşehirlilere minik bir hediye sunularak plastik poşet kullanımı azaltılıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal Bağdatlıoğlu şunları söyledi:  “2013 yılında Ataşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla birlikte, ilçede plastik poşet kullanımı 15 Mart 2013 tarihinde yasaklanarak; bez torba, file, kese kâğıdı ve doğada çözülebilen biyobozunur poşet kullanımı yasal zorunluluk haline getirilmişti. Biz de o tarihten itibaren Ataşehir Belediyesi olarak ‘Bez Doğrusu Pes Doğrusu’ sloganıyla başlattığımız kampanyamızla birlikte; bez torba, file, kese kâğıdı ve biyobozunur poşet kullanımını teşvik etmek için tanıtım kampanyaları hazırlayıp, bez torba ve kese kâğıdı dağıtımı yaptık” dedi.

Artık günlük hayatımızda bez torba ve filelere daha çok yer ayırırken plastik poşetleri bir kenara bırakacağımızı belirten Ayten Kartal Bağdatlıoğlu, “Ataşehir’de yaşayanlara bez çantaların nasıl yapıldığını öğreterek farkındalık yaratalım istedik. Bez torba yapmak için de yeni bir kumaş almaya gerek olmadığını, kullanmadığımız giysi ve kumaşlardan güzel bez çantalar yapabiliriz diye düşündük” dedi.

Dernek olarak Ataşehir’de yaşayan yardım sever gönüllü kişilerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmayı hedeflediklerini belirten Ataşehir Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şenel Dınız, “Ataşehirli kadınlar olarak çevreye destek olmak için hazırladığ

📆 18 Ocak 2019 Cuma 14:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR